General

Двудневна екскурзия

Монтана – Мелник – Рупите – Сандански – Рилски манастир – Благоевград – Роженски манастир – Монтана

Дати:

17.11 – 18.11.2018 

Цена:  70 лв от Монтана и Враца;

1-ви ден: Тръгване на Централна Жп гара Монтана в 06:00 часа за Рилски манастир.  Обителта представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800 кв. м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Отпътуване за Благоевград. Благоевград е икономически, културен и образователен център на Югозападна България и главен град на едноименните област и община. Свободно време за разходна и обяд. Мелник. Градът е част от Стоте национални туристически обекта на Български туристически съюз. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Посещение на Кордопуловата къща
Наричана е още Цинцаровата къща. Включена е в Списъка на 100-те национални туристически обекта и се намира на 4-то място. Изградена е през 1754 година. Тя е най-голямата и представителна възрожденска къща в България (само гостната стая има 24 прозореца с венециански стъклописи). В приземието се забелязва огромна винарска изба, която е вкопана в пясъчника. Последният член на семейство Кордопулос – Манолис е загинал по време на Балканската война.

Роженският манастир „Свето Рождество Богородично“ е най-големият манастир в Пиринска Македония и е един от няколкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес. В миналото манастирът е бил стовропигиален. Днес е подчинен на Неврокопската епархия на Българската православна църква. Следва Сандански. Сандански е град в Югозападна България. Траките основали селището с името Медиус, по-късно римското селище на мястото на днешния град се е наричало Дезудава, а през Средновековието българите го нарекли Свети Врач. В района на Сандански се смята, че е роден и живял Спартак от тракийското племе меди. Паметникът на Спартак е един от символите на града. Отпътуване за Монтана. Пристигане около 20:30 часа.

 

Цена : 70 лв / от Монтана и Враца/

Цената включва:

  • – нощувка в хотел 3* или 2* в Сандански/ Мелник
  • – закуска и ВЕЧЕРЯ
  • – транспорт
  • – водач – екскурзовод от агенцията.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment