General

ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ТУМБА /МАКЕДОНИЯ/

 

МАРШРУТ:ЛЕК /ДИНАМИЧЕН

ПРЕХОД : за  начинаещи и опитни туристи

ЦЕНА: 140лв/ при минимум 7 човека/

 

1-Ви Ден

Отпътуване за Самуилова крепост  РАНО СУТРИНТА! Пристигане около 12ч. Разглеждане на крепостта . Отпътуване за Македония, с.Смоларе. Преход до х.Шарена чешма .Нощувка. При наличие на свободно време в зависимост от темпото на групата се предвижда  разглеждане по пътя  на  най-високият Беласишки водопад Смоларският, както и другият не по-малко живописен Колешински водопад в Македония.

2-ри Ден

Сутринта с изгрева /7.00 ч./ поемаме към връх Тумба/1880м.н.в./, на който се събират 3 държавни граници-българската, македонската и гръцката. Останки от наблюдателни вишки, бункери и окопи все още стоят в района.Преминавайки ту в гръцко, ту в българско, ту в македонско ни се разкриват чудни панорами към пограничните планини и селца, та чак до Рила и Пирин, а при ясно време и с по-добро въображение и до Бяло море :), както и към красивото Дойранско езеро.

Достигането на гранична пирамида номер 1 е около 4,30-5часа и приблизително толкова за наслаждение и завръщане по същия маршрут.

Прехода не е технически труден , но доста продължителен, затова е препоръчително да имате добра физическа издържливост!

 

Екипировка: туристически обувки, дъждобран, щеки, челник или фенерче, ветроустойчиво яке и панталон, полар, шапка и ръкавици.

 

ЦЕНАТА включва:

-транспорт

-водач

-нощувка

 

Цената не включва:

-задължителна застраховка -3лв

-храна  и лични разходки

 

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment