General

Четиридневна екскурзия – ИСТАНБУЛ- ОДРИН

МОНТАНА – ВРАЦА-СОФИЯ-ИСТАНБУЛ- ОДРИН – ВРАЦА-МОНТАНА

06.09 – 09.09.2018

Цена: 190 лв.

4 дни/2 нощувки

1-ви ден: Монтана –  София – Истанбул -Монтана

Тръгване от Монтана в 19.00 ч. от жп. Гара. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле.

 

2-ри ден: Истанбул

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване  в хотел (ако е възможно веднага). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул : Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор” – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Връщане в хотела. Свободно време за посещение на обектите с входни такси – султанския дворец “Топ капъ сарай” (с входна такса ), византийската базилика “Св. София”  (с входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от  Юстиниан през 6 век. След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 25 човека)  посещение на Аквариум – Sea Life – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки.Връщане в хотела. Нощувка.

 

3-ти ден: Истанбул

Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане)  разходка с корабче по “Босфора” – новият султански дворец “Долмабахче”, “ЧираанПалас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език или свободно време в района.След обяд  /около 17.00ч / по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.

По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма / куверта включва  програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора / куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Връщане в хотела. Нощувка.

 

4-ти ден: Истанбул – Одрин – София

Закуска. В 8.00 /по желание срещу доплащане при мин. 18 човека/ посещение на парка Емиргян/парка на ЛАЛЕТАТА/- най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Около 11.00 ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква “Св. Константин и Елена” и най-голямата джамия в Турция – “Селимие”. Отпътуване за България и прибиране късно вечерта.

 

ЦЕНА: 190лв от Монтана и Враца

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Две нощувки със закуски в хотел 3*
 • Панорамна обиколка  на ИСТАНБУЛ с местен екскурзовод на български език
 • Пътни такси
 • Водач от туристическата агенция

 

БОНУС : ПОСЕЩЕНИЕ НА ЖЕЛЯЗНАТА БЪЛГАРСКА  ЦЪРКВА „св.Стефан” !

 

Цената не включва:

 • Посещение на парка Емиргян – 5 евро /Заявява и заплаща при сключването на договора!/
 • Разходка с корабче по Босфора – 17 eвро
 • Посещение на Търговски център „Форум Истанбул” – 5 евро;
 • Аквариум Sealife /Туркоазоо/ – 48TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. – 36 TL/
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 22 евро (с включена входна такса и трансфер)
 • Куверт за местно атракционно заведение – ГарМюзик Хол – 29 eвро

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment