General

Монтана – Любляна – Блед – Залцбург – Химзее + Нойшванщайн – Линдерхоф – Мюнхен – Загреб – Монтана

 01 – 06.05.2018 

1 Ден / Монтана – Любляна

Отпътуване в 05:00 часа от ЖП гара Монтана. Пътува се по маршрут София – Загреб – Любляна. /София – Любляна – 930 км./ .Настаняване в хотел в Кран. Нощувка.

 

2 Ден / Кран – Блед /20 км/ – Залцбург /260 км/

Закуска. Тръгване за Блед. Той е известен планински курортен град в Словения. Около едноименното езеро са разположени множество хотели и вили, включително и бившата резиденция на Тито замъка Блед, където през 1947 г. той подписва Бледската спогодба с тогавашния български министър-председател Георги Димитров. Разходка около езерото около час и половина.

Отпътуване за Залцбург  пристигане около 14:00 часа. Туристическа програма в бароковия Залцбург, чието име в превод означава „замък от сол“: крепостта Хоензалцбург ( хай – големият запазен замък в Централна Европа), родната къща на Моцарт, Залцбургската катедрала – една от най – впечатляващите сгради в града, мостът Щаатсбрюке с панорамата към Стария град, площадите „Капителплац“, „Резиденплац“, „Моцартплац“, градините на бароковия замък „Мирабел“. Свободно време около 2 часа. Настаняване в района на Залцбург. Нощувка.

 

3 Ден / Залцбург – Химзее +  Нойшванщайн /220 км/ 

Закуска. Отпътуване към езерото Химзее и трансфер с корабче до острова Херенинзел, на който се намира “Версайския дворец” на Лудвиг Баварски – дворецът Херенхимзее – едно от най- красивите архитектурни произведения, които светът е виждал. Отпътуване от острова с туристическо корабче. Следва посещение на замъка Нойшванщайн, признат за образец на съвършенство сред германските дворци. Построен в края на 19 в., Нойшванщайн се превръща в “лебедовата песен” на добрия тъжен крал Лудвиг ІІ . Построен по негова поръчка и вдъхновен от творчеството на композитора Рихард Вагнер, замъкът и днес е един от най- великолепните в цял свят.

Забележка: От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 3 варианта за предвижване: пеша, с файтон и специален автобус. Пеша до Нойшванщайн – 30 мин. С файтон – около 6 евро в едната посока. С автобус – около 2-4 евро в едната посока. Настаняване в хотел в района на  Оберау. Нощувка.

 

4 Ден / Оберау – Линдерход – Мюнхен /120км/

Отпътуване за Двореца Линдерхоф. Любимият дворец на Лудвиг е построен по подобие на “Версай”, а самите помещения и покоите на владетеля са създадени като реплики на сцени от Вагнерови опери. Посещение на Линдерхоф и парка. Отпътуване около 10:30 – 11:00часа за Мюнхен./100км/. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – Площад Маринеплац – сърцето на града, с колоната на Дева Мария в центъра, сградата на старото Кметство от 15 в., великолепното здание на Новото Кметство, което доминира с готическата си 79-метрова кула, църквата Фрауенкирхе и др. Разходка по търговската улица Театинерщрасе и възможност за посещение на историческата бирария Хофбройхаус – част от визитната картичка на Мюнхен. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Настаняване в хотел в района на Мюнхен.

 

5 Ден / Мюнхен – Загреб / Грац, Марибор /600км/

Закуска. Пожелание отпътуване с самолет за София или продължаване с автобуса за Загреб. По пътя разглеждане на Грац. Той е град в Югоизточна Австрия, център на провиция Щирия. Грац има дълга традиция като студентски град с четири университета и два университета по приложни науки с над 50 000 студенти. Отпътуване Марибор. Отпътуване за Варажин  Свободно време в Марибор ако остане време около час и половина. Настаняване в хотел в Варажин. Нощувка.

 

6 Ден / Варажин – Монтана /810км/

Закуска. Около час време разходка в старата столица на Хърватия – Варажин. Отпътуване за България. Пристигане в Монтана около 23:00 часа.

Цена: 560 лв / при 30 плащащи /

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 5 нощувки с закуски в хотели 3* или 2* в Кран,  района на Залцбург, района на Оберау , района на Мюнхен, Варажин;
 • Местен екскурзовод в Залцбург;
 • Водач от агенцията;

Цената не включва:

 • Разходите от личен характер;
 • Самолетен билет за желаещите да се върнат с самолет от Мюнхен;
 • Медицинска застраховка;
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти:

– “Нойшванщайн” – 13 EUR – входна и резервационна такса) ; деца до 18 г. – 1 евро

– “Херенкимзее” – около 8 EUR – входна и резервационна такса; деца до 18 г. – безплатно

Корабче до “Херенкимзее” – 8 EUR – възрастен, 3.80 евро – дете.

– “Линдерхоф” – 9,5 EUR – входна и резервационна такса;

– Туристическа такса – около 3 евро на ден – заплаща се индивидуално от туристите на рецепция на хотела.

– Входни такси за обекти, посещавани по желание и градски транспорт

* Посочените входни такси за ориентировъчни и търпят промяна;

Забележка:

 • Възможност за участие в допълнителните мероприятия само по предварителна заявка в офиса на агенцията.
 • Броят на тройните и единичните стаи е ограничен. Записването за тези типове настаняване е с допълнително потвърждение от страна на туроператора.
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност при промяната им.
 • Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment