General

РУМЪНИЯ

 Монтана – Синая – Брашов – Замък “Бран” – Дворецът “Пелеш” – Букурещ –Монтана

Септември

06.09.2018 – 08.09.2018

І Ден – Отпътуване в 06.00 часа от град Монтана от паркинга на печатница „Полимона”, отпътуване в 07.00 часа от гр. Враца от Автогарата. Пътуване  по маршрут Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ, транзитно преминаване през града в посока величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Посещение на Двореца “Пелеш”- строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

 

II Ден – Закуска. Отпътуване за Бран. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия и жива музика/ с предварителна резервация/. Нощувка.

 

 ІIІ Ден – Закуска. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж). Панорамна обиколка на града. Разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата и др. Посещение на Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света/ по желание с предварителна резервация/. Отпътуване за България. Пристигане в Монтана късно вечерта.

 

ЦЕНА:  175 лв/на човек/ от Монтана и Враца

  

Цената включва:                                                        

транспорт с лицензиран туристически автобус;

2 нощувки със закуски в 2/3* хотел в  Синая;

екскурзоводско обслужване по маршрута;

панорамна обиколка на Букурещ с професионален екскурзовод

 

Цената не включва:                                                         

-замъка „ Пелеш”- 60 леи  за 2 етажа/ възрастни/; 35леи- само за първи етаж до 16.00ч

-замъка „ Бран” 35 леи /възрастни/;

-Парламента в Букурещ – 60 леи/възрастни/

-посещение на местен ресторант с жива музика -25лв

 

Начин на плащане:

30% от пакетната цена и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи:      

лична карта; за деца под 18 г. –  нотариално заварена декларация – съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители, няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 

Валутни курсове:                             

1 EUR = 4,29 RON

1 LEIA = 0.48 – 0.50 лв.

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!

При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията – 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване!

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment