General

 ХЪРВАТИЯ – ЧЕРНА ГОРА И ДУБРОВНИК

 Монтана – Видин – Плитвишките езера – Дубровник – Будва  Котор – Видин – Монтана

дата: 17.10.18г – 21.10.18г.

4 дни / 3 нощувки

Цена : 350лв/ на човек/

 

1 ден: Монтана -Видин –Загреб –  Плитвишките езера-  – 880км

 

Отпътуване в 20.00ч от Монтана / 21:00ч. от Видин. Преминаване през Сърбия,нощен преход.Пристигане и посещение на  Плитвишките езера   – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, която е 110 куни (около 15 евро), за възрастен, за деца под 7 г – безплатно, деца 7 – 18 г – 55 куни (около 8 евро), студенти при представяне на межд. студентска карта  – 80 куни (около 11 евро). Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва билет за корабче, билет за влакче из резервата – цените са информативни и се заплащат на касите на резервата.  Настаняване в хотел в околностите на Плитвишките езера,   Нощувка.

 

2 ден:Плитвишките езера –  Дубровник – Будва 500км

Закуска и отпътуване за Дубровник. Програма с местен екскурзовод, обиколка на града – Главната улица “Страдун” – Градската кула, Катедралата, Старото пристанище, Мемориалната зала, Двореца “Княжев двор”, най-старата аптека, Фонтана на Онуфрий; църквата Свети Влахо (светецът – защитник на града), паметника Гундулич, паметника на Орландо, Францисканския манастир, Доминиканския манастири Йезуитската църква „Свети Игнасиус”.Отпътуване за Будва, настаняване в хотел

www.Hotel Lucic –Budva *** централен или подобен .Нощувка.

 

3 ден: Будва – Котор – Будва

 

Закуска.  Еднодневна екскурзия до Пераст, Котор и Будва. Отпътуване за Пераст (UNESCO). По средата на залива, в който е разположен Пераст са кацнали две малки островчета, единият, от които е Свети Георги, а другият – Госпа од Шкрпела (Богородица на скалата), който е изкуствено създаден с упорития труд на поколения моряци, от стари кораби и камъни, струпани около канара в средата на залива. По желание и при хубаво време ще имате възможност за разходка с лодка около двата острова. Продължаваме към Котор и посещение на стария град. Той е част от списъка на ЮНЕСКО. По желание изкачване на средновековната крепост Св. Иван (1350 каменни стъпала). Ще посетим пристанището и катедралата Св. Трифон, паметникът „Стълб на храма“, Часовниковата кула. Връщане в Будва. Свободно време, нощувка.

 

4 ден: Закуска. Отпътуване за България по маршрут Будва- Дубровник- Крушевац-Парачин-Зайчар- Видин –Монтана /720км/Пристигане във Видин и Монтана късно вечерта.

 

Цената включва:

 • -Транспорт с автобус 3*;
 • -2 нощувки със закуски  в хотел 3* в Будвa – Hotel Lucic – централен или подобен.
 • -1 нощувка със закуска  в хотел 3* в близост до  Плитвишките езера
 • -Екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут.
 • -медицинска застраховка

 

Цената не включва:

 • входни такси за посещаваните обекти:
 • еднодневна екскурзия с местни екскурзоводи в Черна гора – Будва –Котор -15евро/ в цената са включени туристически и фериботни такси/
 • Цитаделата с музея на морето – 2 евро, обиколка на крепостните;
 • Котор – Музей на морето – 4 евро;
 • Хърватска – Дубровник – крепостните стени 50.00 HRK,Княжев двор – 25.00 HRK; Доминиканския манастир – 20 HRK, старата аптека във Францисканския манастир – 21.00 HRK.

Парична единица на Черна гора  – евро

Парична единица на Хърватска  – HRK – Хърватска куна / 1 евро- 7.4 HRK/

 

 • Разходка с лодка в Пераст : 10 лева (при минимум 15 човека);
 • Единична стая: 80 лева;

 

Намаления:

 • Деца до 12 г. настанени в стая с двамата родители: 20 лева;

 

Забележки:

 •  входните такси към тях, не включени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment