General

Двудневна екскурзия

Монтана – Ниш – Пирот – Монтана

08.12 – 09.12.18

ЦЕНА: 120лв/ на човек/ от  ВРАЦА И МОНТАНА

1 ДЕН /МОНТАНА – НИШ/ -Отпътуване от  Монтана  в 07.30ч от жп гара и 08.00 от гр.Враца през ГКПП Калотина.  Пристигане в Ниш около обяд. Спиране на археологическото находище „Медиана”, където са разкрити останките от някогашната резиденция на император Константин Велики. Посещение на „Челе Кула” (изградена от черепите на въстаниците от Чегарската битка през 1809г.). Настаняване в хотела. Пешеходна  програма: площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, сградата „Бановина” в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите – крепостта на река Нишава, изградена през 1723г. върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците наново я възстановяват. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Свободно време за самостоятелна разходка в Ниш или пазар. Възможност да посетите Търговски център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджиискотосокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ДЕН /НИШ – ПИРОТ /

Закуска. Отпътуване за Пирот . Кратък престой в Пирот – възможност за пазар и разходка. Отпътуване за България през ГКПП Калотина и прибиране следобяд.

ЦЕНА: 120лв/ на човек/

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 празнична вечеря с жива музика и включена консумация на местни алкохолни напитки в хотел 3* в Ниш
  • транспорт с туристически автобус
  • водач от фирмата организатор

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment