General

Изкачване на връх МИДЖУР

2 дни /1 нощувка/
ТЕРЕН: динамичен
МАРШРУТ: за начинаещи и опитни туристи

04.08.2018

ЦЕНА: 65лв от София

ЦЕНА: 55лв от Враца и Монтана

Миджур (2168 м н.в.) е най-високият връх в Западна Стара планина и по границата ни с Република Сърбия . Първенец е в Чипровската планина която е дял от Стара планина.

ПРОГРАМА:

Отпътуване от София за Враца в 08.00ч. Свободно време за разходка в централната част на града- Исторически музей, Етнографски музей, Кулата на Мешчиите,  Паметник на Христо Ботев, църква „Св. Възнесение“. Отпътуване за пещера Венеца, с.Орешец/ Белоградчишко/ в 12.30ч от Враца. Пещерата е обявена е за природна забележителност, заради изключително красивите си цветни калцидни образувания и ледени кристали, наподобяващи цветя, фигури и животни. Направено е и художествено осветление, което подсилва още повече ефекта и красотата на цветните образувания. Отпътуване за хан Мадона, с.Фалковец / Белоградчишко/ .Настаняване. Свободно време. По желание на цялата група разглеждане на Белоградчишките скали/ и наличие на свободно време/.

Отпътуване за с.Горни Лом рано сутринта в 06.30. Началото на прехода започва покрай бившата х.Горни Лом и х.Миджур. След около 1 час и 30 минути започва стръмна пътека към кота 1780 м. (гранична пирамида с номер 336), намираща се на главното било. Пътеката е означена в червено. От пирамида 336 до върха остава 1 час, а общо маршрутът се изминава за 6-7 часа.Отпътуване в 17.00ч за София и прибиране около 22.00ч

Цената включва: – транспорт ;1 нощувка в хан Мадона, с.Фалковец;- застраховка- планински водач

Цената не включва:

– Входните такси на посещаваните туристически обекти;

– Храна, напитки и лични разходи на туристите;

ЦЕНАТА е валидна и екскурзията ще се осъществи при група от 25 или повече записани туриста.

При по-малка група екскурзията може да се осъществи след корекция на цените и със съгласието на всички записали се туристи.

 

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment