General

КЛАСИЧЕСКИ ТУР на ИТАЛИЯ

София – Загреб – Болоня – Римини – Реп.Сан Марино – РИМ – Монтекатини – Флоренция – Венеция – София

8 дни / 6 нощувки

цена от: 710 лв.

дати: 30.03.2018 г. 

1 ден 
07 ч. – Отпътуване от София по маршрут: КПП Калотина – Сърбия – Хърватска. 19 ч. пристигане в Загреб. Кратка туристическа програма в столицата на Хърватска: Площад Бан Йосип Йелачич, старите квартали Градец с църквата Св.Марко, Катедралата на стария Каптол …. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден 
Закуска. 8 ч. Отпътуване за Италия. Ще преминеме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история, съкровища и уникална природа. Следва областта Венето, ще преминем край Венеция и Падуа. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емиля – Романя. Това е регион с харизма, богат на красиви градове пълни с изкуство, живописни планински пейзажи, термални извори. Посещение на Болоня столицата: пешеходна разходка площад “Маджоре” с църквата „Св.Петроний” – светец покровител на града и площад „Нетуно” с прочутия фонтан на Нептун. Разглеждане на двете средновековни кули, Университета (най-стария съществуващ в Европа) и по желание Националната художествена галерия. Привечер настаняване в хотел в курорта Римини / Ричоне. Нощувка.

3 ден 
Закуска. Отпътуване за Република Сан Марино. Пешеходна разходка в столицата Сан Марино с посещение на Площад Либерта и Правителствения дворец, катедралата, крепостните кули “Рока”и “Честа”. Свободно време по главната търговска улица за покупка на безмитни стоки и прославените ликьори.Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел в района на Рим. Нощувка.

4 ден: РИМ / Ватикана 
Закуска 9 ч. Пещеходна турпрограма в центъра на Римската империя с екскурзовод: Колизеумът – най-големият амфитеатър от древноримската епоха; църквата “Сан Клементе” с гроба на Константин-Кирил Философ ; Римският форум – сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачване на Капитолия, площад “Венеция” с монумента на Виктор Емануил II до Пантеона и площад “Навона” със своите изящни барокови църкви и фонтани. Свободно време за обяд. 14:30 ч. По желание Посещение Ватикана – Центъра на католицизма(UNESCO) – Разходка по площад Св.Петър, творба на Бернини. Посещение на църквата Свети Петър. *По желание посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела – 25 eur на турист ( вход ,слушалки, такса за придружаващ местен екскурзовод бълг. език. Свободно време за сувенири и вечеря. Нощувка.

5 ден: Рим – Монтекатини – 280 км 
Закуска. Пещеходна разходка в Бароков Рим – Площада на Народа с египетския обелиск до площад “Испания”, където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти” и фонтанът “Ди Треви” – най-известният и красив в цяла Италия – шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница. Свободно време по търговската Виа дел Корсо. Cлед обяд отпътуване за “зеленото сърце” на Италия – областта Тоскана със зелените хълмове и островърхите кипариси, със средновековните замъци и тосканските вили. Вечерта настаняване в хотел в района на Флоренция/ курорта Монтекатини терме. Свободно време. Нощувка.

6 ден: Монтекатини – Флоренция – Венеция – 370 км 
Закуска. Отпътуване за Флоренция – люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио, Свободно време. Отпътуване за Венеция. Нощувка в курорта Лидо ди Йезоло.

7 ден 
Закуска. 09 ч. отпътуване от пристанище Пунта Сабиони с корабче за Венеция – Перлата на Адриатика: туристическа програма с екскурзовод в сърцето на града (UNESCO) площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютека Марчиана. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко – покровител на града, след това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време за обяд и пазаруване. По желание може да се разходим с гондола* из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали.Свободно време за посещение на музеи. Около 17 ч. връщане с корабчето на пристанището Пунта Саббиони. Финален шопинг в голям търговски център. Отпътуване за България.

8 ден 
Пристигане в София следобяд.

Цена за възрастен в двойна стая – 690 лева 
Цена за деца до 12 г.в стая с 2-ма родители – 630 лв.
Доплащане за единична стая – 186 лв.

Цената включва: 

 • транспорт с туристически автобус / оборудван с климатик, минибар, телевизор;
 • 6 нощувки с 6 закуски – 1 нощувка в Загреб, 1 нощувка в Римини/ Ричоне, 1 нощувка в Монтекатини Терме, 2 нощувки в района на Рим, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло в хотели 3* в стаи с 2-3 легла
 • туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти;
 • Местен екскурзовод в Рим и Флоренция
 • екскурзоводско обслужване на български език по маршрута / с изключение на музеите, които имат изричното изискване за лицензиран екскурзовод, който може да бъде нает от самия музей срещу допълнително заплащане;
 • медицинска застраховка за целия престой с лимит 5000 €;
 • пътни такси и административни разходи;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • Ватиканските музеи и Сикстинската капела – 30 €. – Предварителна резервация,входна такса, слушалки и местен екскурзовод – заплаща се при при втора вноска
 • Слушалки за пешеходната обиколка в Рим – 2 €
 • Входна такса Флоренция – 8 € + слушалки – 2 €
 • Билет за римското метро – 1,50 евро /75 мин/; Билет за гр. транспорт в Рим 7 евро /целодневен за всички превозни средства
 • Туристическа такса за хотелите в Италия – 1 € на ден Монтекатини за хотели 3*, 1,5 € за Римини и Лидо в х-л 3 зв., за Рим – 4€ на ден – плаща се от туриста задължително на Рецепцията на хотела – общо 12 €
 • Допращане за мед. застраховка над 65 г. – 6 лв., над 70 г.- 8 лв.
 • Билет отиване и връщане за корабче и входна такса Венеция – 20 € задължителен и се заплаща при крайно плащане на екскурзията
 • Вечеря в традиционен ресторант – 18-20 €
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 30 записани
 • входните такси за музеите и туристическите обекти в € по желание

Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум Романум – 13 €, Музей на базилика „Сан Клементе” – 5 €, билет за метрото 1,50 €, карта за метро и автобус за 1 ден – 7 €.
Музейни такси във Флоренция: Баптистерията – 3 €, Кулата на Дуомо – 5 €, Църквата Санта Кроче – 5 €,
Музейни такси във Венеция : Дворецът на Доджите – 13 €, Камбанарията – 6.50 €; Музея на Базиликата Сан Марко- 3.50 €

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:Депозит – 30% от цената; доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване. Плащането може да се осъществи: в брой или по банков път.

Необходими документи: лична карта с 6 – месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане. За гърция не са необходими допълнителни митнически и санитарни изисквания.

Лица от 65 до 74 год. имат завишение за мед. застраховка за престоя – 5 лева.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;

Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.

Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;

Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми

Агенцията предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment