General

КАРНАВАЛЪТ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ – ОТКРИВАНЕ

София – Загреб – Триест – Лидо ди Йезоло – Верона – Падуа – Венеция – София
5 дни / 3 нощувки

дати: 01.02.2018 г.

цена: 365 лв.

КАРНАВАЛ ВЕНЕЦИЯ/ ПРОМО/- 365лв от София!

Венециански карнавални маски за всички ! В дните на карнавала, хората, които се радвали на празници и обществени забавления, откриват забавление и удоволствие, но също така и свобода на изразяване, която не съществувала в нито един друг момент или място. Бедните също са могли да критикуват и да се забавляват по време на карнавала, когато аристократичната република се превъръщала в демокрация под формата на смях и радост. Социалното освобождаване по време на карнавала било фактор за поддържане на мира.

1 ден София – Загреб (782 км) 
06:30 ч. тръгване от София. Транзитно преминаване през Сърбия за Хърватия. Вечерта кратка туристическа разходка в Загреб – столицата на Хърватия. от Площад Бан Йосип Йелачич, средновековния Градец с Парламента и църквата Св.Марк, Катедралата на Каптол и статуята на Богородица. Нощувка в хотел***.

2 ден Загреб – Триест (237 км) – Лидо ди Йезоло (145 км)
Закуска. Отпътуване за Италия през Словения. На обяд пристигане в Триест областен и пристанищен град – амфитеатрално разположен на адриатическия бряг. Тур. Програма: Площада „Обединена Италия”, Кметството, театъра Верди, старата Фондова борса, канал Гранде, православната църква Св.Спиридон. Св.време за ароматно еспресо в центъра. Продължаваме към Венеция. Около 17 ч. пристигане в красивия адриатичеки курорт Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел***. Вечерта разходка в курорта изветен с живописните си крайбрежни улички, комфортните хотели, множество магазини, ресторанти и зелени оазиси. Свободно време. По желание* Вечеря в типична италиaнска тратория. Нощувка.

3 ден Лидо ди Йезоло – Верона (160 км) – Падуа (90 км) – Лидо ди Йезоло (84 км)
Закуска. Отпътуване за Верона – градът на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, амфитеатъра Арена ди Верона, паметника на Виктор Емануил II, ренесансовия площад Ербе с фонтана “Мадона ди Верона” и кулата Ламберти, къщата на Жулиета, паметника на Данте и гробницата на фамилия ла Скала. Свободно време по търговката улица Мазини. След обяд туристическа програма в Падуа: на площада Прато дела Вале, катедралата Св.Антоний, Паметника на Гатамелата и катедралата Св. Джустина. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден ВЕНЕЦИЯ
Закуска. 09:00 Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за Карнавална Венеция. Туристическата ни програма започва от сърцето на карнавала площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко – покровител на града и още много реликви; през великолепния Дворец на Дожите/отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула. Разходката продължава по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. 12 ч. Участие в официалното откриване на Карнавала с най-грандиозната част – Полета на ангела на площад Сан Марко. По желание разходка с гондола из плетеницата от канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време. Участие във фиестата и шествията на Карнавала по живописните площади на Венеция: камерна музика, спектакли на клоуни, боди-арт и др. Свободно време. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ден Венеция – София (1160 км)
Около 15 ч. пристигане в София.

Цена за възрастен в двойна стая – 340 лева при плащане 50% до 28.12.2017
При група от мин. 40 туристи

Цена за възрастен в двойна стая – 385 лева след 28.12.2017
При група от мин. 40 туристи

Цената включва:

 • Една нощувка със закуска в хотел*** в Загреб;
 • Две нощувки /закуски Хотел*** в Лидо ди Йезоло;
 • Транспорт с луксозен туристически автобус;
 • Тур. програма в Загреб, Триест, Венеция, Верона и Падуа;
 • Медицинска застраховка с лимит 2000 €;
 • Водач от ИНТЕРТРАВЕЛ.

Цената не включва:

 • Вечеря в типичен италиaнски ресторант – 40 лева / 20 евро – 22 евро;
 • корабчето до и от Венеция – 40 лева / 20 евро;
 • Слушалки за обиколка Венеция – 4 лева / 2 евро;
 • Туристическа такса за Италия – 8 лева / 4 евро;
 • Таксите за музеите – по желание

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит – 30% от цената; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване. Плащането може да се осъществи: в брой или по банков път.

„Полетът на ангела“ е традиционно събитие, с което се открива карнавала на Венециял Красива девойка се спуска феерично с въже от камбанарията на Сан Марко до средата на площада, където отдава почит на Доджът и ще бъде посрещната от овациите на хиляди гости от цял свят.

 

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment