General

ПЕТДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ  „ ЗЛАТНА ПРАГА”

Монтана – Будапеща –Братислава – Прага – Чешки Крумлов-Будапеща – Монтана

30.03 – 03.04.2018

/априлска ваканция/

1ден. Отпътуване от Монтана за Унгария.Преминаване през Дунав мост „Нова Европа”, ГККПП Видин-Калафат.Пристигане в Будапеща.Настаняване в хотел. По желание разходка с корабче по Дунава/1.5ч/. По време на разходката може да се разгледат отблизо 5 от 7-те моста на Дунава, Парламента и Рибарските кули окъпани от светлините на прожекторите. Нощувка.

2 ден  Закуска. Туристическа програма с автобус  в Будапеща с местен екскурзовод на български език/2часа/:Мостовете на р. Дунав, Парламента, Музеят на изящните изкуства, Площада на Героите, Рибарските кули, Кралският дворец, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св. Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт.Свободно време по търговската улица Ваци.Отпътуване за Прага-всепризната красавица на Централна Европа.По пътя разглеждане на Братислава – столицата на Словакия/ 2 ч/. Пристигане в Прага следобяд. Настаняване в хотел. Нощувка.

 3 ден. Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език: Похорелец със Страховския манастир, Чернинския дворец и бароковата църква „Лорета” (отвън); Храдчани – Пражки храд, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”; Мала Страна с Кралския път по улица Нерудова покрай бароковата църква от 18 в. „Свети Николай” ; Карлов мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место – стария градски площад с Кметството и световноизвестния часовник с апостолите от 14 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция; Нове Место – Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага.Свободно време.Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Чески Крумлов – едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чески Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура – сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо. Стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на града.Свободно време. Отпътуване за замъка Хлубока над Вълтавоу – един от най-известните и посещавани замъци в Чешката република, издигнат на северния край на езерото Будейовице, на остър нос над река Вълтава още през 13 век. За изграждането на прекрасния замък са били необходими около 40 години строителни дейности. Старият замък е напълно разрушен, а на негово място е изградена живописна сграда в готически стил с прекрасна английска градина. Общият брой на помещенията е 140, като за посетители са отворени 20 от тях. Интериорът на замъка е изключително пищен и дори разточителен, особено ценните дърворезби, за изработката на които са похарчени огромни средства и усилия. Отпътуване за Будапеща.Настаняване в хотел .Нощувка.

5 ден: Закуска .Отпътуване за Монтана.

ЦЕНА : 530  лв

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен автобус – климатик, видео, кафе машина, мини бар;
  • Две нощувки със закуски  в хотел 3* около Прага
  • Две нощувки със закуски  в хотел 3* в Будапеща
  • Водач на групата по време на пътуването и престоя;
  • туристическа обиколка на Будапеща, Прага и Чески Крумлов с местен екскурзовд на български език.

 

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment