General

РУМЪНИЯ

Тридневна екскурзия 

 Монтана – Синая – Брашов – Замък “Бран” – Дворецът “Пелеш” – Букурещ –Монтана

04.05 – 06.05.18

І Ден – Отпътуване в 06.00 часа от град Монтана от паркинга на печатница „Полимона”, отпътуване в 07.00 часа от гр. Враца от Автогарата. Пътуване  по маршрут Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ, транзитно преминаване през града в посока величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Посещение на Двореца “Пелеш”- строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

 

II Ден – Закуска. Отпътуване за Бран. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия. Нощувка.

 

 ІIІ Ден – Закуска. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж). Панорамна обиколка на града. Разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата и др. Посещение на Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света. Отпътуване за България. Пристигане в Монтана късно вечерта.

 

Цена: 165 лв. от Монтана и Враца;

Цената включва: транспорт; 2 нощувки със закуски в 2/3* хотел в Синая;; екскурзоводско обслужване по маршрута; панорамна обиколка на Букурещ с професионален екскурзовод;

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment