General

Фестивал на лалето в Истанбул

МОНТАНА-ВРАЦА-СОФИЯ-ИСТАНБУЛ- ОДРИН – ВРАЦА-МОНТАНА

4 дни/2 нощувки

12.04.18 – 15.04.18

 

1-ви ден: Монтана –  София – Истанбул -Монтана

Тръгване от Монтана в 19.00 ч. от жп. Гара. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден: Истанбул

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване  в хотел (ако е възможно веднага). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул : Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор“ – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Връщане в хотела. Свободно време за посещение на обектите с входни такси – султанския дворец „Топ капъ сарай“ (с входна такса ), византийската базилика „Св. София“  (с входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от  Юстиниан през 6 век. След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 25 човека)  посещение на Аквариум – Sea Life – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки.Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден: Истанбул

Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане)  разходка с корабче по „Босфора“ – новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербеи“, Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език или свободно време в района.След обяд  /около 17.00ч / по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.

По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма / куверта включва  програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора / куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Истанбул – Одрин – София

Закуска. В 8.00 /по желание срещу доплащане при мин. 18 човека/ посещение на парка Емиргян /парка на ЛАЛЕТАТА/- най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Около 11.00 ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква „Св. Константин и Елена“ и най-голямата джамия в Турция – „Селимие“. Отпътуване за България и прибиране късно вечерта.

ЦЕНА: 190лв от Монтана и Враца

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус

Две нощувки със закуски в хотел 3*

Панорамна обиколка  на ИСТАНБУЛ

Пътни такси

Водач от туристическата агенция

 

Цената не включва:

Посещение на парка Емиргян – 5 евро /Заявява и заплаща при сключването на договора!/

Разходка с корабче по Босфора – 17 eвро

Посещение на Търговски център „Форум Истанбул” – 5 евро;

Аквариум Sea life /Туркоазоо/ – 48TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. – 36 TL/

Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер

и панорамната площадка: 22 евро

Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 22 евро (с

включена входна такса и трансфер)

Куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 29 eвро

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment