Албания – страната на орлите

ВРАЦА – Тирана – Круя – Тирана – Берат – Дуръс – Тирана –ВРАЦА

ЦЕНА: 390лв

ДАТА: 05.10-08.10.23

1
Тирана ~850 km
Отпътуване в 4.00 ч.  по маршрут Скопие – Елбасан – Тирана. Настаняване в района на Тирана вечерта. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
2
Тирана – Круя – Тирана ~90 km
Закуска. Отпътуване към Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия до крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка в албанската столица: централният площад „Скендербег“ с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем Бейчасовниковата кула, квартал Блок, Пирамидата на Енвер Ходжа, православната катедрала „Възкресение Христово“. Свободно време. Връщане в хотела. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
3
Тирана – Берат – Дуръс – Тирана ~250 km
Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка – целодневна екскурзия до Берат и Дуръс. Берат е един от най-красивите градове в Албания, възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: крепостта Кале с църквите „Св. Богородица“ и „Св. Троица“, площад „Константин Велики“, Червената и Бялата джамия. Свободно време в центъра на града. Отпътуване за Дуръс – един от най-старите албански градове, днес важно пристанище на Адриатическо море. Кратка разходка: крайбрежният булевард „Таулантия“, крепостните стени на стария град, амфитеатърът на Дуръс – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с раннохристиянския параклис в една от галериите. Свободно време. Връщане в Тирана. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
4 Тирана -Монтана      ~850 km
Закуска. Отпътуване  и пристигане късно вечерта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с туристически автобус
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4* („TE Stella“ 4* или подобен) в района на Тирана
  • Посещение на Тирана, Круя
  • Водач от България

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  •  3 вечери в ресторанта на хотела- 99лв
  • Екскурзия до Берат и Дуръс- 30лв на човек
  • Входни такси за Националния исторически музей в Тирана (500 леки), музея на Скендербег в Круя (500 леки), калето в Берат (300 леки), музея на Онуфрий в Берат (400 леки), амфитеатъра в Дуръс (300 леки)
  • Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, градски транспорт
  • Разходи от личен характер