ВРАЦА –МОНТАНА – Братислава– Прага – Чески Крумлов – Прага – Карлови Вари – КЕЧКЕМЕТ – ВРАЦА – МОНТАНА

5 ДНИ- 4 НОЩУВКИ

ЦЕНА: 630лв

 

 

1-ви ден – БРАТИСЛАВА

Отпътуване от ВРАЦА в 5.00 ч. по маршрут РУМЪНИЯ – БРАТИСЛАВА. Настаняване в района  в хотел 2/3 ***. Нощувка.

 

2-ри Ден- ПРАГА

Закуска. Отпътуване за Чехия сутринта. Пристигане в чешката столица около обяд. Пешеходна разходка в Прага с местен екскурзовод (около 3 ½ ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa „Свети Вит“; Мала страна с бароковата църква от 18 в. „Свети Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. Свободно време. Настаняване в района на Прага. Нощувка.

 

3-ти ден – КАРЛОВИ ВАРИ

Закуска.

Еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Карлови Вари е известен спа град, който разполага с 13 основни горещи минерални извори и около 300 по-малки. През XIX век става наистина популярна туристическа дестинация, дори и международни знаменитости се възползват от услугите на града. В градът се организира и международният филмов фестивал Карлови Вари – един от най – старите филмови фестивали в света. Там можете да опитате и популярният чешки ликьор – бехеровка.

Връщане в хотела късно следобяд. Нощувка

 

4- ти ден  -ЧЕСКИ КРУМЛОВ

Закуска. Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до  Чески Крумлов  – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в Списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на замъка Хлубока (входната такса се заплаща отделно на място – около 280 чешки крони и включва екскурзовод на български език, входен билет и такса резервация), един от най-красивите замъци в Чехия (първият замък, построен на това място, е от XIII век, в готически стил, престроен е в бароков замък по заповед на Адам Франц фон Шварценберг в началото на XVIII век, за да добие настоящия си вид през XIX век, когато Йохан Адолф II фон Шварценберг нарежда реконструкцията на замъка в романтичния стил на замъка „Уиндзор“);Следва  разглеждане на Чески Крумлов – живописно градче в южнобохемския край на Чехия, разположено на р. Вълтава, известно с типичната си архитектура и със замъка си. Сградите са в средновековен, ренесансов и бароков стил, а също и в стил рококо. Старият град е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО). Около  14.00 ч  отпътуване за БУДАПЕЩА/ Кечкемет. Нощувка .

 

5-ТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с  туристически автобус ;
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на БРАТИСЛАВА И  КЕЧКЕМЕТ
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** около  Прага
 • Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
 • Пешеходна  разходка с местен екскурзовод в   Чески Крумлов
 • Водач-екскурзовод от България

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходка с корабче по р. Вълтава – около 1 час с местен екскурзовод -25евро
 • Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR);
 • Забележка: При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.
 • При посещение на Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.
 • ЧЕХИЯ (1 EUR = около 26,29 CZK)
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.