Братислава – Прага – КАРЛОВИ ВАРИ

 Монтана – Белоградчик – Братислава – Прага – КАРЛОВИ ВАРИ – Белоградчик-Монтана

02.09 – 06.09.2019

 

1ден. Отпътуване от Монтана  в 19.00ч  от Монтана с нощен преход за Прага.

2 ден: Пристигане в  Братислава. Кратка пешеходна разходка без екскурзовод. Отпътуване за  Прага и пристигане следобяд. Настаняване в хотел в района на Прага. Нощувка.

3 ден. Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език: Похорелец със Страховския манастир, Чернинския дворец и бароковата църква „Лорета” (отвън); Храдчани – Пражки храд, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”; Мала Страна с Кралския път по улица Нерудова покрай бароковата църква от 18 в. „Свети Николай” ; Карлов мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место – стария градски площад с Кметството и световноизвестния часовник с апостолите от 14 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция; Нове Место – Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага.Свободно време. Посещение на Пивоварна „Старопрамен” в Прага/  заплаща се допълнително при минимум 30 плащащи /: посещението започва с 10-минутен филм относно технологиите за варене на бира, производството и бутилирането на бирата; след това посетителите се запознават с историята на варенето на бира в областта Бохемия, с историята на пивоварна „Старопрамен” и нейното развитие от 1869 г. до сега.; посещението продължава с представяне на по-технологични стъпки в производството на бира като размножаването на растението, ферментация и стареене, филтрация, бутилиране на бирата и контрол на качеството; минава се покрай новите зали за производство на пивоварната и посещението завършва с дегустация на бира. Обиколката на пивоварната е на английски или руски език. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Карлови Вари и Пилзен. Посещение на Карлови Вари: най-голямата забележителност в северозападна Чехия. Курортът е  разположен там, където се сливат реките Огърже и Тепла. Основан е през 1350 г. от Шарл  IV като спа град. Освен популярността на балнеолечението, магията на  Карлови Вари се крие в романтичните планини, съпътствани от благоуханни гори, производството на порцелан и билкови ликьори Becherovka, многобройните Международни фестивали и концерти. Продължаваме към Пилзен, родния град на една от най-популярните чешки бири. Посещение на пивоварния завод в Пилзен с най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, където ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство и да дегустирате бира.Отпътуване за БРАТИСЛАВА /БУДАПЕЩА.Настаняване в хотел .Нощувка.

5 ден: Закуска .Отпътуване за Монтана и Белоградчик.Пристигане късно вечерта.

 

ЦЕНА : 390лв /на човек/  при минимум 40 плащащи/

 

Цената включва:

 • Транспорт  с автобус.
 • Две нощувки със закуски  в хотел 2/3* около Прага и 1 нощувка със закуска  в хотел 2/3* в Братислава/ Будапеща;
 • Водач на групата по време на пътуването и престоя;
 • Туристическа програма с местен екскурзовод на български език в Прага

ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:ВХОДНИ ТАКСИ:

 • Разходка с корабче по р. Вълтава -15евро
 • Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR);
 • Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага;
 • Посещение на пивоварна „Старопрамен“ – 15 ЕВРО
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Разходи от личен характер;
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА
 • ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА / в размер на 2 евро на ден/

 

Leave a Reply