ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Предколедна Виена – Будапеща

08.12 – 11.12.2022

Цена: 415 лв

1-ви ден:

Отпътуване в 05:30 ч от Монтана. Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел 3* в Будапеща /периферно разположен/. По желание с допълнително заплащане вечерна разходка с корабче по река Дунав с чаша шампанско, парче торта и незабравима гледка към нощния град, окъпан в светлини. Нощувка.

2-ри ден: Закуска.

Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: Площада на героите, Замъка Вайдахуняд, Парламента – най-внушителната административна сграда в Унгария /отвън/, сградата на Операта в Будапеща, базиликата Св. Ищван /отвън/, хълма на розите с резиденцията на Мария Терезия, Будайската крепост: Рибарските кули, Църквата Матиаш /отвън/. Свободно време в Будапеща. Отпътуване за Виена /Будапеща – Виена 260 км/. Настаняване в хотел 3* /периферно разположен/. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език: забележителностите на Рингщрасе, Парламента със статуята на Атина Палада, Бургтеатър, великолепната сграда на Кметството във Виена, Виенският университет, Виенската държавна опера, Пратера с Виенското колело. СВОБОДНО ВРЕМЕ в центъра на града или По желание, с допълнително заплащане, посещение на Двореца Шьонбрун с местен екскурзовод и беседа на български език – лятна резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности на Виена: включва разглеждане на градините и на двореца отвътре: около 20 от най- впечатляващите помещения, включително балната зала, покоите на Императрица Мария Терезия и Франц Йозеф. Минималният брой за осъществяване на мероприятието е 25 души, а максималният 40 души – при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано.  Свободно време в центъра. Връщане в хотела.Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Отпътуване за България и прибиране вечерта.

 

Цената включва

  • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
  • Пътни такси и паркинги;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Будапеща, периферно разположен;
  • 2 нощувки със закуска в хотел 2/3* във Виена, периферно разположен;
  • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език;
  • Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута

 

Разходите от личен характер;

  • Доплащане за единична стая – 90 лв.;
  • Корабче по река Дунав с чаша шампанско, парче торта – 20 евро – заявява се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 души;
  • Посещение на Двореца Шьонбрун с местен екскурзовод и беседана български език – 60 лв. – заплаща се в офиса на агенцията – включва разглеждане на гардините и на двореца отвътре: около 20 от най-впечатляващите помещения; цената  включва входната такса за двореца минималният брой за осъществяване на мероприятието е 25 души, а максималният 40 души – при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано;

 

КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ:

Има едно определено време през годината, когато Виена сияе с по-особена красота и това са дните преди Коледа!!!

На всички площади в центъра на града са построени цели коледни градчета, които разпръскват Магията на празника. Дали ще се спрем пред гигантските меденки и коледните играчки или ще предпочетем горещ пунш с канела, карамелени ябълки и класическа музика, изпълнявана специално за нас, няма значение, защото празничното настроение е навсякъде!

Пред Кметството на град Виена, в клоните на дърветата разпръскват романтична светлина десетки червени сърца, пред паметника на великата императрица Мария Терезия музиканти приветстват виенчани и чужденци с „Stille Nacht, Heilige Nacht“, изпълнявана на класически инструменти, а от всеки ъгъл се усмихват ръчно изработени стъклени играчки за елха!

Подарете си магията на Виена в най-прекрасното време на годината…