ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Монтана –Враца –Будва -Котор –Дубровник-Враца –Монтана 

Последни места- записваме още -096 300704

21.09-24.09 .2023

 Цена: 450 лв

 

Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, Дубровник е мястото, което ще утоли жаждата Ви за знания и нови интересни впечатления!

Туристическа програма:

ДЕН 1 – Отпътуване

ОТ ВРАЦА – 03.00 часа (автогарата )
ОТ МОНТАНА – 03.30 часа (жп гарата)

Според местна легенда градът е основан от финикиеца Кадъм, който е бил заточен в Тива и след напускането ѝ с жена си Хармония намират тук подслон. През 1002г Будин е превзет от войските на цар Самуил и остава в рамките на Първото българско царство до неговия край. През 14 век е част от Душановото царство, след което получава особен статут. Повечето сгради в Старият град са строени по венециански дизайн, ще посетим трите основни църкви, намиращи се там – „Свети Иван“, „Дева Мария от Пунта“ и „Света Троица“. Настаняване в хотел. Около 20.00ч Вечеря. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2 – Закуска. Отпътуване за Котор (разположен в най-южния фиорд в Европа – Которския залив (BokaKotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство, разглеждат се старата част на града – катедралата „Св. Трифон“, църквите „Св. Лука“ и „Св. Мария“, „Св. Николай Чудотворец“. Връщане в Будва. Пешеходна обиколка на старата част – крепостните стени, Католическата църква, старата църква „Санта Мария ин Пунта“, църквата „Св.Троица“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 – Закуска. Отпътуване към перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. По желание – панорамна обиколка по крепостните стени на града или разходка с корабче до о-в Локрум. Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в хотел АКВА ДОРИЯ- БУДВА

Всички пътни и магистрални такси

Екскурзоводска програма в Будва и Котор- на СЪРБОХАРВАТСКИ ЕЗИК

ПЕШЕХОДНА обиколка на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Водач по време на пътуването

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Екскурзия с корабче до остров Локрум с включена входна такса 35 евро на човек/ 20 евро за дете до 12 години – при минимум 20 туриста

Входни такси на различни обекти посещавани по желание

Сити Такса в хотели, ако има такава, варира между 2-3 евро на човек на вечер, заплаща се на рецепция отделно от всеки турист

СЛУШАЛКИ ЗА ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА ДУБРОВНИК-2евро на човек- събират се в автабуса от водача

 

Лични Разходи