БУРСА – АНКАРА – КАПАДОКИЯ – ЕСКИШЕХИР

27.10 – 01.11.2022

(6 дни / 5 нощувки с 5 закуски + 4 вечери )

ЦЕНА: 599лв

1 ден: Отпътуване : 05.00 ч. от гр.ВРАЦА -автогара. Пристигане в Бурса – град , изпълнен с градини и паркове , често наричан „Зелената Бурса“. Настаняване в хотела. Туристическа обиколка с разглеждане на забележителностите на града: Крепостните стени с Часовниковата кула и Гробницата на султан Орхан и Тамара, Улуджами, Козахан – пазарът на коприната , Капалъ чаршия . Вечеря. Нощувка /1/.

2 ден: Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за столицата на Република Турция – гр. Анкара. Пристигане в гр. Анкара около 15:00 ч. Посещение на световноизвестния Музей на Анадолските цивилизации и Мавзолея на Ататюрк. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /2/.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя си преминаваме покрай Соленото езеро – второто по големина в Турция. Пристигане в Кападокия около 18:00 ч. По желание- посещение на Шоу на дервиши – 20 евро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /3/.

4 ден: Закуска. Посещение на открития музей в Гьореме – това е най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия. По пътя се минава през долината Авчилар, където се разглеждат Християнските църкви декорирани с уникални стенописи, изобразяващи известни сцени от Библията. Посещение на подземния град Каймаклъ – мястото където първите Християни са се крили от своите гонители.Групово ще слезем в един от 36-те подземни градове на Кападокия. Тук изцяло са прокопани десетки километри галерии и помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи до 20 етажа надолу в земните недра. След това ни предстои разходка из долината Пасабаги в Зелве, известна с уникалните си форми. Разходка из долината на Камилата и природно изваяните каменни гъби от туф, вследствие на изригналите вулкани от преди 60 милиона години. Посещение на природната крепост Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и наслаждаване на удивителната панорамна гледка. Прибиране в хотела. Вечеря. По желание: Организиране на традиционна турска вечер с програма от местни танци и обичаи, и музикална програма в пещерата „ Яшар Баба „ – Цена 25 евро (без храна – с включени плодове, ядки, алкохолни и безалкохолни местни напитки в неограничено количество . Нощувка /4/.

5 ден: Закуска. Отпътуване за родното място на Настрадин ходжа – град Ескишехир , известен още като Турската Венеция. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления. Свободно време за разходка в града . Нощувка /5/.

6 ден : Закуска. Отпътуване за България.

Цената включва: Транспорт с комфортен автобус; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Бурса; 2 нощувки със закуски и вечеря в хотел 3* в Кападокия; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара; 1 нощувка със закуска в Ескишехир ; екскурзии по описаните обекти с местен екскурзовод ; медицинска застраховка; придружител от фирматa.

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти :

Музея на Анадолските цивилизации – 50 TL; скалните църкви в Гьорeме – 100 TL; Крепоста Учхисар –10 TL; Подземен град – 60TL.

Летене с балон над Кападокийската долина 120 евро

Турска вечер- 25 евро , Шоу дервиши- 20 евро

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата

Необходими документи: валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.