Последно обновено на от Иркатур

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Монтана- Враца –Перущица Кричим –Пловдив –Бачковски манастир –Монтана

 

01 – 02.07.2023 

08-09.07.2023 

 

Цена 155лв

Цената включва :транспорт с комфортен автобус,1 нощувка със закуска ,екскурзоводско обслужване

1-ви ден

Тръгване в 06.00ч  в посока село Куртово Конаре. Недалеч от селото е разположена една от красивите и добре запазени царски резиденции – дворецът „Кричим“. Построен в периода 1905-1936 г като царска ловна хижа, дворецът впечатлява с изключителната композиция на архитектурата си. Във вътрешността на сградата пък впечатлява добре запазената санитария, порцеланови сервизи, залата с трофеите, трапезарията и балната зала – една малка част от 55- те помещения съставящи сградата. Бележита е и парковата част на двореца, където има над 300 вида растения някои редки за страната, езера и богат животински свят. Тук се намира най-големият развъдник на елен лопатар. Свободно време за снимки и разходка из парка. Отпътуване посока Пловдив за Перущица. Посещение на Историческия музей на града. Интересни са оригиналната въстаническа униформа от 1876 г., пушката на Спас Гинов (една от жертвите на клането в Перущица при потушаването на Априлското въстание от 1876 г., който първо убива семейството си, след това и себе си, за да не попаднат в ръцете на османците), картината “Защитата на Перущица” от художника Д. Добрев, лични вещи и оръжие. Част от музея е църквата „Св. Архангели Гавраил и Михаил”, в която по време на Априлското въстание перущенци са се крили и 7 дни са се сражавали за живота и свободата си. Строена е от брациговски майстори през 1847 – 1848 г. Отпътуване за Брацигово. Посещение на Историческия музей. Централно място в експозицията е отделено на подготовката и избухването на Априлското въстание от 1876 г. срещу османската власт. Тук може да се види единственото оригинално черешово топче в България. Сред експонатите са оригинали пушки, ятагани и пищови, а също и знамето на въстаниците, ушито от учителката Ана Гиздова. Настаняване в хотел. Свободно време за вечеря. Нощувка в хотел Виктория.

2-ри ден  КАЗАНЛЪК

ЗАКУСКА.

Отпътуване за Казанлък. Разглеждане на Казанлъшката гробница – първото голямо откритие в Долината на тракийските царе, забележителен паметник на тракийското изкуство със световна слава, включен в списъка на ЮНЕСКО. Уникалните стенописи в коридора и куполното помещение са едни от най-добре запазените произведения на античната живопис. Отпътуване за Монтана и прибиране късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Пътуване с туристически автобус
  • 1 Нощувка в хотел 3*
  • Водач от фирмата

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • разходи от личен характер;

входни такси за посещаваните обекти:

Дворец „Кричим“ : лятна резиденция – 6 лв възрастни, 3 лв учащи,деца до 7 години и хора с увреждания безплатно

Оранжерия – 2 лв, учащи 1 лв, деца до 7 години и хора с увреждания безплатно

Парк – 4 лв възрастни, 2 лв ученици и студенти / удостоверяват с документ/, деца до 7 години и хора с увреждания безплатно

 

Забележка:

  1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.