ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Монтана  – Гоце Делчев – Огняново – Лещен – Ковачевица – Хаджи Димово-Долно Дряново – Монтана

18 – 19.12.2021г.

Програма:

1 ден : Отпътуване от град Монтана по посока Гоце Делчев- Огняново.Пристигане и настаняване в хотел в района на Огняново. Свободно време. Вечеря.

  1. ден: Закуска. Около 09:30-10:00ч. отпътуване по посока Ковачевица-Лещен . Разглеждане на Ковачевица с екскурзовод(цената 3лв/човек) . Село Ковачевица е запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Посещение на местните къщи. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво.Около 2 часа. Обяд в едно от заведенията в района Синия вир или Братята. След обяда се отправяме към Лещен. Разглеждане около 1 час 1 час и половина. При интерес с екскурзовод. Прибиране в хотела в Огняново.Приблизително  разстоянието Огняново-Лещен – Ковачевица е около 20мин. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване към Хаджидимово. Посещение на местния манастир. Хаджидимовският манастир „Св. Великомъченик Георги Победоносец“ се издига на хълма на Хаджидимово, а  само на 50 метра от него се намира най-атрактивния зоокът. Входът за него е 1лв. В зоокътът на Хаджидимово хората имат  особено забавен досег до животните и могат свободно да влизат при тях. Те са свикнали с хората и не бягат от тях а точно обратното търсят храна. За това можете да си вземете солети. В огромния двор съжителстват заедно сърни, елени, кози, пауни, лебеди, зайци. Отпътуване към Долно Дряново и посещение на Ландшафтно-исторически парк „Градище” или казано накратко местността Градището. Разходка около 2 часа с местен екскурзовод и затова е препоръчително да си вземете удобни обувки.  Местността е живописна, богата на природни, скални образувания, а едновременно с това в нея се намират и останките на тракийско светилище. Именно затова паркът е наречен едновременно ландшафтен и исторически. На входа се намира интересен за децата атракцион наречен „алпийска пътека“.

Цена : 110лв/чoвек

Цената  включва : транспорт с транспорт ,1 нощувкa със закуска в хотел Делта 3***с.Огняново,водач от агенцията

Цената не включва:,входни такси и разходи от личен характер