Непознатата Трансилвания

 Сибиу – Куртя де Арджеш Хунедуара

Дата: 20.10- 22.10.23

Цена: 369лв

 

1 ден  – Сибиу
Отпътуване в 06:00 ч. по маршрут Враца- Крайова. Пристигане в старата столица на Влахия – Куртя де Арджеш, ранния следобяд. Посещение на манастира, който е православната светиня на румънците, построен от легендарния майстор Манол. Основан е от Нягое І Бесараб в периода 1512 – 1521 г. Тук впечатление ще ви направи приликата на първия влашки съборен храм в манастира с храма Свети Василий Блажени в Москва. Надписите, изсечени в основите на църквата, запазени и до днес, са на старобългарски. Тук са погребани част от румънските владетели. Отпътуване по живописното дефиле на най – голямата румънска река – Олт. Пристигаме в един от най – красивите румънски градове – Сибиу – вечерта. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден Сибиу – Хунедуара – Сибиу
Закуска. Пешеходна обиколка на историческия център на Сибиу – крепостните стени и кули, Големия и Малкия площад с емблематичните им сгради – Католическата църква, двореца Брукентал, Синята къща, Градската кула, Моста на лъжците и Готическата катедрала. Свободно време в центъра. Отпътуване за замъка Корвин / Замъка на Януш Хунияди / в Хунедуара. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансова архитектура. В замъка ще видите високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по – известен като Влад Цепеш или Влад Дракула) е държан тук като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. Връщане в хотела в Сибиу. Вечеря. Нощувка.

3 ден Сибиу – ВРАЦА
Закуска. Отпътуване за Националния музеен комплекс АСТРА. Разглеждане на най – големия в Европа музей на открито – етнографския комплекс АСТРА. Разположен в красив парк на юг от Сибиу, музеят показва над 300 традиционни къщи, църкви, мелници и обществени сгради. Свободно време за разходка и обяд. Около обяд отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в района на Сибиу;
  • Туристическа програма в Куртя де Арджеш, Сибиу, Хунедуара;
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти около: 100 леи;
  • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;