Последно обновено на от Иркатур

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

ЕНЕРГИЙНИТЕ МЕСТА В РОДОПИТЕ

отново за ПРИЯТЕЛИ- ПРИКЛЮЧЕНЦИ!!!

МОНТАНА- БЕЛИНТАШ- КРЪСТОВА ГОРА – КАРАДЖОВ КАМЪК- МОНТАНА

10.06 – 11.06.23

ЦЕНА:160лв

1 нощувка / 2 дни

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: с. Врата – Белинташ

В 06.00ч  отпътуваме от жп гара МОНТАНА за китното село Врата в Родопите, от където започва и нашето истинско енергийно приключение.

Продължаваме за тракийското светилище Белинташ. От селото се върви пеша до природия скален масив (около 3 км.), където освен следи от човешка дейност и причудливи ямки, ще се впечатлите от невероятното усещане за простор и свобода, зареждане и разширение, с които ще запомните това място. Смята се, че Белинташ е бил използван за различни религиозни ритуали от местните племена. Съществуват различни теории за целта на Белинташ, любими на почитатели на мистерии и конспирации, според които това е междинна космическа станция за кацане на междупанетерани трнсфери, древна библиотека с необятни знания и Ноевия ковчег. Могат да бъдат открити още редица предположения свързани с това интересно място, а вие сами да прецените в кои от тях да вярвате, да изследвате задълбочено. Настаняване в хотел. Нощувка

ДЕН 2: Кръстова гора – Караджов камък

Закуска. Потегляме за Кръстова гора.Посещение на Кръстова гора, където се намира манастирския комплекс „Св. Троица“. Преди тук е съществувал друг манастир, в който според поличбите на това място се е съхранявала частица от Кръста Господен, намирала се преди това в съкровищницата на султана. Комплексът се състои от църква и параклиси, които са посветени на 12-те апостоли, а през 1934 г. цар Борис ІІІ дарил 99-килограмов метален кръст, за който се смятало, че е чудодеен и лекувал неизлечимо болните, събиращ вярващи за избавление от всики краища на страната. Кръстова гора е изключително посещавана от християните по време на празника Кръстовден на 14-ти септември. Ден преди това хиляди хора идват, за да се помолят и присъстват на нощното бдение.

За тези, които имат физическа възможност и желаят, продължават с водач на групата през сенчести гори и открити поляни до култовото светилище Караджов камък. Караджов камък е уникален природен феномен – огромен камък, заклещен в естествен улей, странно образувал се между две скали. Установено е, че през ранната желязна епоха и през късната античност мястото е продължавало да служи за светилище. Зарадени от енергията на Родопите, красивите гледки и положителните емоции се отправяме обратно за МОНТАНА. Прибиране късно вечерта.

Кръстова гора – Краджов камък –  3,8 км, 1,30 ч. ходене пеш през неравна сенчеста гориста местност и открита поляна. Пътят е коларски и приятен, с лека проходимост  без натоварване, подходящ за малки и големи.

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК: 160лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– Транспорт;

– 1 нощувка със закуска

– Водач от фирмата;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– Лични разходи;

*Програмате се осъществява при минимум 25 желаещи.

 

Условия:

– Участниците в програмата да се движат в група и да се съобразяват с темпото определено от водача;

– От съображения за сигурност и/или лошо време, водачът може да промени обектите на посещение, да промени последователността на посещения и/или да съкрати някои от тях;

– В преходите могат да участват хора, които нямат здравословни проблеми с краката, сърдечни или други здравословни проблеми;

– Необходима екипировка на всеки участник в програмата: туристически обувки, дъждобран, вода и храна за преход в планината.