НОВО  ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!!

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

МОНТАНА – ЛЕЩЕН – КОВАЧЕВИЦА – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – Делчево – МОНТАНА

ДАТА: 26.06 –  27.06.2021

ЦЕНА: 99лв

 

Цената включва: транспорт, 1 нощувка със закуска; водач;

Отпътуване в 07.00ч за Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Наричат Ковачевица „Българският Холивуд”, защото често се превръща в декор на български филми, сред тях „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Днес редица личности от българския културен елит притежават къщи в региона и намират спокойствие там, където „времето е спряло”. Разходка в селото и свободно време за обяд.

Разглеждане на село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Отпътуване за ОГНЯНОВО и Гоце Делчев .Настаняване в  хотел  2/3*** в района. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Свободно време за разглеждане на град Гоце Делчев . Отпътуване за Делчево. Със своя своеобразен архитектурен облик село Делчево напомня за миналото време и пресъздава актуални къщи от тогава, които създават на места типична възрожденска атмосфера. Всички те сякаш в хармония са съчетани със стръмния терен, разположени са амфитеатрално, гледащи към широкия хоризонт, а между тях криволичат тесните и покрити с калдъръм улички. Голяма част от жилищните сгради са строени в края на XIX и началото на XX век от местни майстори. Много от тях са реновирани, но запазват своя автентичен облик, а между други се строят и изцяло нови постройки в същия дух.  Към 13.00ч отпътуване за Монтана.

Цената включва: транспорт, 1 нощувка със закуска в 2/3 хотел; водач