НА КУПОН В БАНСКО по сръбски!!!

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ НА КУПОН В БАНСКО по сръбски

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

НА КУПОН В БАНСКО по сръбски!!!

14.11 – 15.11.20

 

Монтана – РИЛСКИ МАНАСТИР – БАНСКО – с. Добърско – Монтана

1-ви ден:

Отпътуване в 7.00 часа от Монтана към Рилски манастир. Рилският манастир е един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Манастирът е разположен в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица, на 1147 м надморска височина.

Рилската света обител е основана през първата половина на Х век. Историята й е пряко свързана с първия български отшелник св. Йоан Рилски, който се установил в района и се отдал на пост и молитва. Първоначалното място на манастира било в близост до пещерата, която светецът избрал за своя обител. След смъртта му през 946 г., св. Йоан Рилски бил погребан до пещерата, в която е намирал усамотение.Свободно време в района. Отпътуване за курортния град Банско. Възможност за посещение на къщата музей на Неофит Рилски, Веляновата къща и къщата музей на Никола Вапцаров. Настаняване в хотел 2/3* в Банско.ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ С ЖИВА МУЗИКА и богато меню/ без напитки/ като в СЪРБИЯ. Нощувка.

 

2-РИ ДЕН

Закуска. 8:30 часа – отпътуване за Добърско, село с богато историческо минало и наследство. Посещение на църквата “Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”. Отпътуване за Монтана и прибиране привечер.

 

ЦЕНА:  99лв /на човек/ от Монтана

 

Цената включва:                                                        

транспорт с лицензиран туристически автобус;

1 нощувка със закуска  и ВЕЧЕРЯ С ЖИВА МУЗИКА

екскурзоводско обслужване по маршрута