ДУБРОВНИК И ЧЕРНА ГОРА

МОНТАНА- Будва – Дубровник –КОТОР- МОНТАНА

02.09-06.09.2022

07.09 – 11.09.22

 

ЦЕНА: 410лв/ на човек/

 при минимум 35 плащащи

ПРОГРАМА:

1 ден:

Отпътуване от Монтана  в 19:00 с НОЩЕН ПРЕХОД.

ДЕН 2 -БУДВА

Пристигане в Будва около обяд.Разходка в стария град на Будва. Според местна легенда градът е основан от финикиеца Кадъм, който е бил заточен в Тива и след напускането ѝ с жена си Хармония намират тук подслон. През 1002г Будин е превзет от войските на цар Самуил и остава в рамките на Първото българско царство до неговия край. През 14 век е част от Душановото царство, след което получава особен статут. Повечето сгради в Старият град са строени по венециански дизайн, ще посетим трите основни църкви, намиращи се там – „Свети Иван“, „Дева Мария от Пунта“ и „Света Троица“. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3 КОТОР

Закуска. Отпътуване за Котор (разположен в най-южния фиорд в Европа – Которския залив (BokaKotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство, разглеждат се старата част на града – катедралата „Св. Трифон“, църквите „Св. Лука“ и „Св. Мария“, „Св. Николай Чудотворец“. Връщане в Будва. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 БУДВА- ДУБРОВНИК

Закуска. Отпътуване към перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 Транзитно пътуване

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в Монтана  късно вечерта/ след 22.00ч/

 

ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

-транспорт с туристически автобус;

-3 нощувки със закуски И ВЕЧЕРИ в  хотел 2/3*** БУДВА

-пешеходна разходка в Дубровник с местен екскурзовод;

-водач от България

-пътни такси

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-разходи от личен характер; входни такси