Екскурзия ФЛОРЕНЦИЯ– сърцето на Италия, със самолет, на български език

ЦЕНА ОТ :1299лв

05.07.2024 – 08.07.2024

19.07.2024 – 22.07.2024

07.08.2024 – 10.08.2024

Ден 1

Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания „Wizz Air“ или „Ryanair“ за Болоня. Кацане на летището в Болоня. Трансфер до хотела във  Флоренция. Настаняване. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Отпътуване за Флоренция (необходимо е ползването на градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ – един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад „Синьория“ – политическият и културен център на града с двореца „Палацо Векио“; църквата „Санта Кроче“ – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца „Пити“ – богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините „Боболи“, предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание посещение на галерия „Уфици“ – един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. Връщане в хотела (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време във Флоренция (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно. Отпътуване в 8:00 ч. за Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад „Дей Кампо“ – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; двореца „Палацо Публико“, където се помещава кметството на Сиена; катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Свободно време. Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в Стария град, включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – по улица „Сан Джовани“ до площадите „Пиаца де ла Цистерна“ и „Пиаца дел Дуомо“. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Сбободно време във Флоренция (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: екскурзия до Пиза – един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата – един от най-знаменитите образци на италианската култура, където се намират четири шедьовъра на средновековната архитектура под закрилата на ЮНЕСКО: катедралата „Успение Богородично“ – петкорабна църква във формата на латински кръст, построена в периода 11 – 12 в. в романски стил; Наклонената кула – камбанарията на катедралата, превърнала се в неоспорим символ на Пиза; баптистерията „Св. Йоан“ и гробището „Кампо Санто“. Свободно време или пешеходна разходка с водач екскурзовод в историческия център до Piazza dei Cavalieri и Piazza Garibaldi. Връщане обратно във Флоренция. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка във Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад „Маджоре“, където се намира базиликата „Сан Петронио“, и двете кули „Асинели“ и „Гаризенда“ – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня. Трансфер до летището в Болоня. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Ryanair“ или „Wizz Air“. Кацане на летище София.

 

 

Продължителност на туристическата програма: 4 дни

Вид на пътуването: организирано пътуване

Тип транспорт: самолет

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИ ТАКСИ- ЗАПЛАЩАТ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО В ОФИСА НА ФИРМАТА ПРИ  ЗАПИСВАНЕ/ МОЖЕ ДА ИМА ПРОМЕНИ ЗА 2024/:

 • Входна такса за Пиза – 15 €, Входна такса за Лука – 10 €/ задължителна такса /
 • Входна Туристическа такса за Флоренция + билети трамвай – 10 € ; задължителни на 2-ра вноска;
 • Сити такса по 2 € на вечер за хотели 3* и 3 € за хотели 4* /съгласно туристическото законодателство на ЕС / Общо: 10 € задължителна
 • СЛУШАЛКИ  ЗА БЕСЕДА ЗА ФЛОРЕНЦИЯ И СИЕНА- 5 евро
 • общо задължителна такса :50евро при последна вноска
 
 • ПО ЖЕЛАНИЕ при наличие на свободни места:
 • Сиена – катедралата – 15 евро;/ посещение с екскурзовод/
 • Пиза : наклонената кула – 20 евро :
 • Лука – катедралата – 5 евро;
 • Санта Кроче ФЛОРЕНЦИЯ- 15 евро /Санта Кроче“ (ХIII в.) е една от най-старите църкви на града, в която са погребани 276 известни жители на Флоренция/
 • ГАЛЕРИЯ УФИЦИИ- 60евро с екскурзовод на български език и билет