НОВА ПРОГРАМА

ПЕТДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

МОНТАНА – ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ДУБРОВНИК – СПЛИТ – КОТОР – ЗЛАТИБОР МОНТАНА

19.09-23.09.2024

 

ПРОМОЦЕНА: 690 лв при заплащане на цялата сума до 31.07

Стандартна цена 750 лв

Цената включва : Транспорт с комфортен туристически автобус;4 нощувки със закуски в ЗАГРЕБ, СПЛИТ, ДУБРОВНИК, ЗЛАТИБОР   Туристически обиколки в Загреб, Котор , Дубровник  водач -екскурзовод

 

Програма:

ДЕН 1:  Загреб: 780 км.

Отпътуваме рано сутринта за Загреб. Следобед пристигаме в хърватската столица, едно живо и трептящо място с красива архитектура, весели хора и изключително запазена старинна част. Ще научим за интересната вражда между свободната общност на Градец и католическата общност на Каптол – враждата, от която се ражда Загреб. Свободно време. Настаняване в района. Нощувка.

 

ДЕН 2: Загреб – Плитвички езера: 137 км. / Плитвички езера – Сплит: 250 км.

Закуска. Туристическа обиколка на най-познатия и красив национален парк на Хърватска – Плитвички езера. Красотата на парка се крие в неговите 16 кристални синьо-зелени езера, които са свързани чрез водопади и са разположени в гъсти гори, където можете да видите елени, мечки и някои редки птици. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Отпътуване за нощувка в района на Сплит. Нощувка.

 

ДЕН 3: Сплит – Дубровник: 295 км.

Закуска. Пешеходна обиколка на Сплит – той е разположен на източните брегове на Адриатическо море и е един от най-старите градове в района. Вторият по големина град на Хърватия и популярна туристическа дестинация. Дворецът на император Диоклециан е едно от културните наследства, завещани от древните римляни, за да може и до ден днешен да бъде видян от гостите на град Сплит. Свободно време. Отпътуване за  Дубровник. Пешеходна разходка из стария Дубровник –  един от последните напълно запазени средновековни градове. Перла на адриатическото крайбрежие, град-музей, който всяка година гъмжи от туристи от всички краища на света. От сутрин до вечер пъстрата смесица от посетители се разлива по главната улица и из криволичещите улички изчезва в храмовете и дворците. Нощувка В РАЙОНА.

ДЕН 4: Котор-БЕРАНЕ:

Закуска. Отпътуване за Котор. Пешеходна обиколка на Котор – елегантен средновековен град, където се преплитат модерната младежка жизненост, изкуството, традицията и античната архитектура. Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Свободно време. При благоприятни метеорологични условия разходка с корабче до ПЕРАСТ и о. Богородица от скалата /срещу допълнително заплащане-25 ЕВРО/ .Отпътуване за Северна Черна гора по маршрут Подгорица – Колашин – Беране. Настаняване вечерта в хотел в района на Беране. Нощувка.

ДЕН 5:  ПОДГОРИЦА–МОНТАНА

Закуска. Отпътуване за България.

 

ОФЕРТАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • 4 нощувки със закуски в ЗАГРЕБ, Сплит, ДУБРОВНИК, Мокране/ Подгорица
  • Туристически обиколки в Загреб, Котор , Дубровник
  • Водач по време на цялото пътуване
  • Екскурзоводска програма на български език В ДУБРОВНИК

ДОПЛАЩАНИЯ:

 

  • Входни такси на посещаваните обекти
  • Вечери
  • Разходка с корабче до Пераст и Богородица от Скалата-25евро