ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

ТУРЦИЯ

МОНТАНА- ИСТАНБУЛ- ОДРИН- МОНТАНА

ЦЕНА: 379лв

4 дни/ 2 нощувки

20.09 – 23.09.24

 

1-ви ден : Монтана  – Истанбул.Тръгване от Монтана в 19.30 ч. от жп. Гара Монтана. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. НОЩЕН ПРЕХОД с автобус и кратки почивки.

2-ри ден:

Пристигане в Истанбул около 09,00часа. Обиколка на Истанбул./исторически център и цървата Св. Стефан/. Малко свободно време за обяд.  Следва посещение на  Аквариума- с най-голямата колекция от акули в света,  китове,  морски костенурки и още много невероятни морски създания. Ще имате възможност да се разходите  през дългия 83 метра подводен океански тунел и  да се полюбувайте на гигантския дисплей на морското дъно. Следва свободно време за шопинг на Капалъчаршъ- покрития пазар. Той е сред най-старите и най-големите покрити пазари в света и обхваща 61 покрити улици с над 4 хиляди магазина, които обслужват между 250 и 400 хиляди клиенти дневно. Следва настаняване в хотела около 17-18.00ч. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Туристическа програма по желание с екскурзовод на български език: разходка с корабче по Босфора -1.30час. Ако не сте видели Босфора, значи не сте били в Истанбул” – това ще каже всеки. Задължително трябва да видите сливане на Черно и Мраморно море. Разходка с корабче е задължителна за всеки посетил Истанбул. Корабчето преминава покрай двореца Долмабахче, луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по продължение на Босфора.  Следва  посещение на двореца „Долма Бахче или Свободно време в центъра. Дворецът Долмабахче е най-големият дворец в Турция (площта на основната му сграда е 45 000 кв.м) и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Имате възможност да завършите денят си в Истанбул с вечеря в турски ресторант с програма.  Нощувка .

4-ти ден: Закуска. Отпътуване за ОДРИН. Престой в Одрин  за пазар ( 1 час 30 минути). Отпътуване за България и прибиране късно вечерта.

  • Цената включва:
  • транспорт с лицензиран автобус;
  • 2 нощувки със закуски в хотел в Истанбул
  • панорамна обиколка  на Истанбул с местен екскурзовод на български език;
  • пътни такси и водач от агенцията;

Цената не включва:

Допълнителни екскурзии:

  • Разходка с корабче по Босфора – 35 евро (при минимум 20 туриста);
  • Входна такса на двореца „ Долмабахче ” с екскурзовод на български език -40 евро;
  • Вечеря в турски ресторант с програма и дискотека – 35 евро
  • Аквариум -40 евро  на човек
  • Цената за транспорт до Тексим и обратно е 15 евро  ,а отделно билета за кулата Гала в размер на 650 лири   се заплащат на място по желание .

Цените за допълнителните екскурзии са ориентировъчни и ще бъдат актуализирани през най късно до 31.03.2024 г.