МОНТАНА – Копривщица – Панагюрище – МОНТАНА

МОНТАНА - Копривщица - Панагюрище – МОНТАНА

МОНТАНА – Копривщица – Панагюрище – МОНТАНА

06.05.2020

Цена: 35 лв.

ПРОГРАМА

Отпътуване  в 06:00 ч. от жп. гара Монтана  в посока Копривщица.  Архитектурно-исторически резерват Копривщица е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз. В китното възрожденско градче се намират 5 къщи-музеи: на писателите – Къща-Музей „Любен Каравелов” и Къща-Музей Димчо Дебелянов,на революционерите: Къща-музей Тодор Каблешков, Къща-музей Ненчо Ослеков и Къща-музей Петко Лютов.Посещение на Катедралната църква „Св. Богородица“. Свободно време за обяд и разходка.

Отпътуване към Панагюрище. По пътя  посещение на съвременна розоварна и стар меден казан за преработка на рози от преди 100 години. Специалист по розопроизводство показва на посетителите основните моменти по отглеждане и преработване на маслодайните рози. Накрая всички посетители могат да си купят розово масло, розова вода, гюлова ракия, ликьор роза и други разфасовки и сувенири с аромат на рози.

Отпътуване за  Панагюрище –той  е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз. Посещение на Къща-музей Райна Княгиня, където е ушито въстаническото знаме за Априлското въстание. Легендарното знаме е изложено в Историческия музей, който очарова посетителите с разнообразната си експозиция. Историческия музей е мястото където са изложени Панагюрското златно съкровище, експозицията “Априлско въстание”, експозицията “Панагюрище XV – XIX век” и още няколко експозиции представящи бита, културата и историята на този край. Свободно време. Завръщане  след  20:30 ч.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с туристически автобус
  • -Посещение на РОЗОВАРНА -БОНУС
  • -Водач от агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Комбиниран билет за къщите-музеи в Копривщица  -6 лв  за възрастни, 3 лв- за деца
  • Входна такса за Исторически музей  и Музея на Райна Княгиня ,Панагюрище- 3лв за възрастни

 

Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;

Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.

Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;

Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.