МАКЕДОНИЯ – ВЕЧНА И ДРЕВНА ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА

 

МонтанаОхрид  – Скопие СТРУГА- СВ. НАУМ-  Монтана

22.09 – 24.09.22

 

Програма:

1 ден: Отпътуване от Монтана в 03.30 час от жп гара Монтана. Пристигане в Охрид около 14:00 часа.Настаняване. Свободно време . Отпътуване за Охрид в 15.00ч. Следва панорамна обиколка на Охрид с местен професионален екскурзовод: църквите „Св. София”, „Св. Климент”, „Св. Богородица Перивлепта”, „Св. Климент Охридски”, „Св. Панталеймон”, „Св. Йоан Канео”, Рибарският площад, Духовното училище, Гробът на Григор Пърличев, Самуиловата крепост и други туристически обекти. Свободно време/2.30 часа/.

3 ден:Закуска. Отпътуване за манастира „Свети Наум” в 08.30ч /30 км югозападно от Охрид на брега на езерото. Посещение на църквата и манастира. Свободно време в парка на манастира / 1 час/.Отпътуване с автобуса за Калище в 11.00. Свободно време за разглеждане на манастира/ 1 час/. Отпътуване за Струга с посещение на къщата-музей на братя Миладинови, разходка до река Дрим. Свободно време/ 1-2 часа/. Връщане в Охрид.Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за България в 08.30ч, като по пътя се разглежда Скопие /престой около 2 часа/. Пристигане в Монтана  около 22.00 часа.

 

 

Цена: 199 лв

нощувки + закуски  в Вила Никола **

от  МОНТАНА  и Враца  /всяка стая с баня и тоалетна/

          

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • 2 нощувки + 2 закуски
  • Туристическа програма в Охрид, Струга, Скопие;
  • Водач от агенцията през цялото време на пътуването