МЕАНДРИТЕ НА РЕКА АРДА

 

ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ДЯВОЛСКИЯ МОСТ, ОРЛОВИ СКАЛИ,КЪРДЖАЛИ И ХАСКОВО !

ДАТА :

01.09 – 03.09.23

27.10 – 29.10.23

Престой : 3 дни / 2 нощувки

ЦЕНА : 199 лв

 

Ние Ви предлагаме :

 • Посещение на Дяволския мост
 • Посещение на Ардино-Орлови скали
 • Посещение на Кърджали и Хасково
 • 2 нощувки и закуски в хотел 2/ 3* в района на Кържали
 • Транспорт с туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване.

 

1 ден: ХАСКОВО- КЪРДЖАЛИ

Отпътуване в 06.00ч в посока Хасково и посещение на монумента „Света Богородица”. Монументът, посветен на Света Богородица и Младенеца, е открит тържествено през 2003 година, а две години по-късно получава световно признание като един от рекордите на Гинес. Призът утвърждава внушителния монумент като най-голямата статуя на Богородица с Младенеца в света. Отпътуване за Кърджали.  Посещение на Кърджалийския манастир „Свети Йоан Предтеча”.Манастирския комплекс е български православен м-р,разположен на десния бряг на р.Арда в град Кърджали. Той е бил част от средновековен епископски комплекс,който е обявен за паметник на културата от национално значение. Настаняване в хотел . Нощувка .

 

2 ден: АРДИНО –ОРЛОВИ СКАЛИ

Закуска. Отпътуване към меандъра на Арда/ с джипове срещу доплащане/ до село Стар Читак-един от най-красивите меандри на реката. Свободно време за снимки. Отпътуване към малкото градче Ардино, където ще посетим Дяволския мост / с джипове срещу доплащане/ ,построен по нареждане султан Селим I. Това е един от най-впечатляващите архитектурни шедьоври на Средновековието на Родопите. Според легендите в скалите наблизо ясно се вижда отпечатък от крака на дявола и този факт дава народното название на мястото – Дяволски мост. Историята разказва още, че мостът е построен преди повече от 500 години, още по османско време. Въпреки това до днес нито веднъж не е бил ремонтиран или реконструиран. Здравината му местните обясняват с факта, че в него е вградена сянката на млада невеста. Тя носела храна на майстора, който го правил – Уста Димитър от Неделино. Скоро след края на строежа обаче, момичето починало. Други обаче са категорични в по-жестоката истина – че майсторът е вградил сянката на собствената си съпруга, за да остане мостът здрав за векове. Но загадките не спират до тук. Върху един от ключовите камъни в централния свод специалисти са открили гравиран печата на цар Соломон. Това кара археолозите да предполагат, че има връзка между моста и светилищата в Родопите. Време за фотопауза и отпътуване за скално светилище „Орлови скали” –С ДЖИПОВИ СРЕЩУ ДОПЛАЩАНЕ. Съществуват няколко теории и легенди за Орлови скали ,които обаче не са намерили своето потвърждение. Според едни нишите са били погребални съоръжения – в тях се поставяли урни с пепелта на покойниците. Отправяме се към Ардино за разглеждане на градчето. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: КРЕПОСТ МОНЯК

Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване  за  Крепостта Моняк или Монек, както също е позната, се намира на изток от град Кърджали, близо до село Широко поле.Тя е средновековна българска крепост, която е много красива и предлага невероятни панорамни гледки над околията и язовир Студен Кладенец. Монек е сред най-големите и известни крепости в Родопите. Отпътуване към природния скалния феномен”Каменна сватба”– представляващ ансамбъл от множество скални фигури, наподобяващи сватбено шествие. Централно място, разбира се, заемат младоженците, застинали завинаги в страстна, макар и каменна целувка. Време за фотопауза и отпътуване обратно .

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА НАСТАНЯВАНЕ В ДВОЙНА / ТРОЙНА ЦЕНА ВКЛЮЧВА :

 • Посещение на Кърджали и Хасково
 • 2 нощувки и закуски в хотел 3* в района на Златоград
 • Транспорт с туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

 • разходи от личен характер;
 • приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

Дяволски мост – 2 лв.

Орлови скали – 2 лв.

ДЖИПОВЕ-10лв за обект

 

ЗАБЕЛЕЖКА :

 1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.