Последно обновено на от Иркатур

ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

МОНТАНА- СОЛУН- СКАЛНИ МАНАСТИРИ МЕТЕОРА- МОНТАНА

15.09.23 – 17.09.23

1-ви Ден  :Монтана – Солун – Олимпийска ривиера

Отпътуване от Монтана в 7.00 ч. от ЖП Гара по маршрут Кулата – Солун. Панорамна обиколка (минимум 2ч.): Бялата кула – символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий”; площад „Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; църквата „Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Нощувка.

2-ри Ден : Олимпийска ривиера – Метеора – Олимпийска ривиера

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Метеора. Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Фотопауза в Каламбака – живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Отпътуване за Олимпийската ривиера. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторант с музика на живо /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

3-ти Ден :

Ден 3

Закуска.
Отпътуване за Едеса – един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фотопауза сред красивите водопади.  Отпътуване в 12.00 ч. за България.

Цена : 270лв /на  човек при минимум  40 плащащи/

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с туристическиавтобус;
 • 2 нощувкисзакуски в хотел 2/3 * наОлимпийскатаривиера;
 • ЦелодневнаекскурзиядоМетеора;
 • Водач -екскурзовод от агенцията;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Вечеря-23 евро, с предварително записване в офиса
 • Входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир)

 

 • Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
 • Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
 • Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
 • Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.