Последно обновено на от Иркатур

Мини почивка в Италия: 4 нощувки със закуски в Кавалино, плюс самолетен билет и възможност за посещение на Венеция и Верона

 

31.07- 04.08.23

 

ЦЕНА: 690лв за записване до 30.05.23

ЦЕНА: 790лв за записване след 30.05.23

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1

Отпътуване от летище София в 19.40. Пристигане във Венеция. Трансфер. Настаняване в хотел.  Нощувка.

ДЕН 2

ЗАКУСКА.  Свободно време за плаж или  отпътуване за Верона.Възможност за допълнителна екскурзия до Верона с водача на групата (около 25-30 евро/човек – включва информационно и туристическо обслужване + трансфер). Градът на Ромео и Жулиета изобилства с живописни сцени, скътани сред лабиринта от улички. Издигнат на брега на река Адидже, Верона e дом на един от великите ренесансови умове -Данте Алигиери. В центъра на Площад на Синьорията може да се види негова скулптура. Безспорно най-популярната забележителност във Верона е балконът и къщата на Жулиета, главната героиня на Шекспир в „Ромео и Жулиета“. В двора на сградата има бронзова статуя на Жулиета. Сред забележителностите на Верона е живописният площад „Ербе” в центъра на града. Тук можете да напазарувате сувенири за роднини и приятели и да се потопите в историческата атмосфера на града. В миналото това е бил Римски форум, а днес са разположени почти всички значими сгради за Верона. В централната част се намират също Търговският дом (1301 г.), градската управа (Ратуша), 83-метровата кула на Ламбертите (1172 г.), наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Арена ди Верона е най-запазената антична постройка във Верона. В миналото са се водели гладиаторски битки, а днес арената всяка година става дом на мащабен оперен фестивал. Тук за пръв път е представена операта „Аида“ на Верди.  На сцената на Арена ди Верона са пели известните български оперни певци Николай Гяуров, Гена Димитрова и Райна Кабаиванска. Завръщане в ХОТЕЛА. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3

ЗАКУСКА. Свободно време за плаж или  отпътуване  с  корабче до Венеция. Градът е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция – има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички канали – Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Обиколката включва разглеждане на историческия център на Венеция: площад Сан Марко с двореца на Дожите(отвън), Кампаниле, моста Риалто, моста на въздишките. Посещението на Двореца на дожите във Венеция се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за Двореца на дожите и музеите на площад “Сан Марко” (Музеят “Корер“, Националният археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчана) е 13 евро. При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 евро).

ДЕН 4

Закуска.  Свободно време за плаж или посещение на  островите Мурано и Бурано. Остров Мурано е известен с производството на невероятни стъкларски изделия, които красят витрините на множеството стъкларски магазини, разположени по Fundamenta dei Vetrai или „Крайбрежната алея на стъкларите”. Този музей на открито очарова с красиви „произведения на изкуството”, в които е вложен невероятния артистизъм на майсторите-стъклари и фината обработка, която впечатлява с внимание към най-малкия детайл. Следващата ни  спирка е остров Бурано. Първото нещо, което впечатлява посетителите на острова са редиците от цветни къщи. Според преданието, къщите били боядисвани в различни цветове, за да могат рибарите на острова да разпознават къщите си когато се прибирали, тъй като на острова често падала гъста мъгла и това затруднявало жителите му. Традицията се запазва и до днес и ако някой реши да смени цвета на дома си, първо трябва да получи разрешение от управляващите, както и възможните цветове, които може да използва при боядисването. Известността на острова не се дължи на шарените къщи, а на производството на дантела, която се съревновава по красота с брюкселската.

ДЕН 5

Закуска. Свободно време за плаж до обяд. Трансфер до летището . Прибиране в БЪЛГАРИЯ.

Самолетен билет София – Венеция – София с АК RyanAir, с включен малък салонен (ръчен) багаж до 10кг с максимални размери 40x30x20см;
• 4 нощувки със закуски в хотел Cavallino Bianco*** в района на Кавалино или подобен;
• Водач по време на цялото пътуване (при минимум 10 човека).

Офертата не включва

Задължително доплащане:
• Сити такса в размер от 2 до 4 евро на ден (лично на рецепция).

Допълнителни услуги
• Трансфер летище – хотел – летище – 80лв;
• Допълнителен ръчен багаж (55х40х20см, до 10кг) – 60лв на посока;
• Билет за корабче и автобус до Венеция, плюс туристическа програма – 99лв (при минимум 10 човека);

Билет за Мурано, Бурано  – 120лв (при миниму 10 човека);
• Туристическа такса във Венеция в размер на 3 до 10 евро (на място от туриста);
• Еднодневна екскурзия до Верона – 140лв (при минимум 10 човека);
• Входни такси на посещаваните обекти.