МИНИ ПОЧИВКА на Остров Корфу – РАННО ЗАПИСВАНЕ!!!

МИНИ ПОЧИВКА на Остров Корфу

МИНИ ПОЧИВКА на Остров Корфу – с тръгване от Монтана НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

05.09 – 08.09.2019

4 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ

ЦЕНА: 366лв / за РАННО ЗАПИСВАНЕ/

 

1-ви ден

Отпътуване в 3:30 ч.Пристигане в Игуменица. Трансфер с ферибот от Игуменица до о-в Корфу. Настаняване в хотел 3* на острова.Вечеря.Нощувка.

 

2-ри ден

Закуска.Свободен ден или по желание с допълнително заплащане двореца “Ахилеон” (без включена входна такса) и град Корфу (Керкира).

Посещение на двореца “Ахилеон”, наречен така в чест на непобедимия Ахил – любимият герой на Елизабет Баварска – емблематичната Сиси. Там се намират летните покои на австрийската императрица, нейното тихо гнездо и убежище през последните години на живота и. Дворецът се отличава с екстериор в няколко различни архитектурни стила, великолепна градина и запазена мебелировка и лични вещи на Сиси и резидиралия по-късно тук Кайзер Вилхелм ІІ /без включена входна такса – 5 евро/.

Отпътуване към столицата на острова – град на две крепости – Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно.

Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира): най-големият площад в Гърция – площад Еспланада, паметникът на Обединението, Дворецът “Св. Св. Михаил и Георги”, където към днешна дата се помещава Музея на азиатското изкуство, булевардът с аркадите с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата, посветена на покровителя на острова.

По желание с допълнително заплащане – разходка с корабче с прозрачно дъно: едночасово пътуване, по време на което можете да наблюдавате съвсем ясно прекрасния подводен свят на Йонийско море.Завръщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

3-ти ден : Закуска. Свободен ден или по желание с допълнително заплащане – екскурзия до един от най-известните курорти на острова с прекрасни пясъчни плажове и част от визитната картичка на Корфу. Посещение на манастира в Палеокастрица, посветен на Богородица, която спасила Светата обител, вкаменявайки обсадилите я грабители-пирати и техните кораби. От манастира се разкрива зашеметяваща панорама към околните островчета и тюркоазените води на Йонийско море.Свободно време с възможност за плаж, обяд или разходка с лодка в залива на Палеокастрица.Отпътуване за Сидари, където брегът е живописно изваян от морето в приказни форми. Тук се намира и най-известната природна забележителност на острова, образувана от прегръдката на морето и брега: “Каналът на любовта“. Завръщане в хотела.Вечеря.Нощувка.

4-ти ден Закуска.Отпътуване за България. Завръщане  късно вечерта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
  • 3 нощувки в хотел 3* на о-в Корфу;
  • 3 закуски и 3 вечери /вечерите са без включени напитки/;
  • фериботни такси и билети;
  • екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената НЕ  включва:

  • входни такси на посещаваните обекти
  • екскурзия до Палеокастрица и Сидари – 40 лв. (турът се осъществява при минимум 20 души);
  • пешеходна обиколка на град Корфу (Керкини) и двореца „Ахилейон” – 30 лв., без включена входна такса за двореца (турът се осъществява при минимум 20 души);

Бонус! при записване и на двете екскурзии – до Палеокастрица и Сидари и до Керкира и Ахилион – 60 лв. (турът се осъществява при минимум 20 души);

корабче с прозрачно дъно и разглеждане на подводния свят на Йонийско море – 15 евро (за възрастен), 8 евро (за деца до 12 г.). (Турът се осъществява при минимум 20 души);

 

Leave a Reply