БАЛКАНСКА ОДИСЕЯ

ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Монтана –Скопие –Призрен –Дурас -Берат –Елбасан –Охрид –Монтана

4 дни / 3 нощувки

Стандартна ЦЕНА :450 лв

23.05- 26.05.202

 

1 ДЕН /СКОПИЕ –  Призрен -ДУРЪС/

Отпътуване  в 06.00 ч.  по маршрут от жп гара град  Монтана – ГКПП Гюешевo – Скопие . Престой в Скопие  /около 2.00ч./ с кратка обиколка: църквата „Св.Спас”, старата Скопска чаршия, Каменния мост и площад Македония с новоизградените паметници, част от проекта „Скопие 2014”. Възможност за обяд. Продължаване на пътуването към Албания по маршрут Скопие – Призрен (1:30 престои) Данните за града датират от V век пр.н.е., когато за първи път е споменат в „Географията“ на Птолемей като един от най-големите градове на илирите.  –Вечерта пристигане в района на Дуръс. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС/

Закуска. Отпътуване за столицата Тирана. Панорамен обиколка и пешеходен тур: площад Скендербег, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула. Отпътуване за градчето Круя – родното място на националния герой Скендербег. Преминавайки през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Връщане към Дуръс- най-голямото пристанище на Албания и бивша нейна столица. Пешеходна разходка в центъра на града с разглеждане на останките на крепостната стена, най-големия Амфитеатър, Джамията Фатух. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ДУРЪС – БЕРАТ*-Елбасан/

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Берат или „Градът на хилядите прозорци”, е обявен за град-музей. Старoто име на града е било Антипатреа. Град Берат е издигнат на висок хълм над река Озуми, отличаващ се със своите стотици къщи с възрожденска архитектура и с десетки църкви с пъстри фасади и керамопластична украса. Посещение на Стария град с величествените крепостни стени със запазенaта църква и цитадела „Св.Троица”, в която през XVI век е работил известният зограф Онуфрий. Свободно време за обяд. 13:00 часа отпътуване за Елбасан престои около 1:30 мин.  Отпътуване за Охрид.Вечеря .,Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Пешаходна обиколка на стария град .Свободно време .12:00 на обяд отпътуване за България Пристигане късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

3 нощувки със закуски и вечери на блок маса /без включени напитки/ в 3***

*транспорт с туристически автобус

туристическо и информационно обслужване на български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

*входни такси и билети за туристически обекти

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

▪валидна лична карта или задграничен паспорт.

▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.

▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

▪депозит в размер на 150 лева на човек при записване

▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията – 35 души.

▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:20дни