ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

 МОНТАНА- ТИРАНА- ДУРЪС- БЕРАТ- КРУЯ-МОНТАНА

4 дни / 3 нощувки

 

05.05- 08.05.2023

ПРОМО ЦЕНА : 390лв

 

1 ДЕН /СКОПИЕ – ДУРЪС/

Отпътуване  в 06.00 ч.  по маршрут София – ГКПП Гюешевo – Скопие. Престой в Скопие /около 1.30ч./ с кратка обиколка: църквата „Св.Спас”, старата Скопска чаршия, Каменния мост и площад Македония с новоизградените паметници, част от проекта „Скопие 2014”. Възможност за обяд. Продължаване на пътуването към Албания по маршрут Скопие – Струга – Елбасан – Дуръс. Вечерта пристигане в района на Дуръс. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС/

Закуска. Отпътуване за столицата Тирана. Панорамен обиколка и пешеходен тур: площад Скендербег, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула. Отпътуване за градчето Круя – родното място на националния герой Скендербег. Преминавайки през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Връщане към Дуръс- най-голямото пристанище на Албания и бивша нейна столица. Пешеходна разходка в центъра на града с разглеждане на останките на крепостната стена, най-големия Амфитеатър, Джамията Фатух. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ДУРЪС – БЕРАТ*-ОХРИД/

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Берат или „Градът на хилядите прозорци”, е обявен за град-музей. Старoто име на града е било Антипатреа. Град Берат е издигнат на висок хълм над река Озуми, отличаващ се със своите стотици къщи с възрожденска архитектура и с десетки църкви с пъстри фасади и керамопластична украса. Посещение на Стария град с величествените крепостни стени със запазенaта църква и цитадела „Св.Троица”, в която през XVI век е работил известният зограф Онуфрий. Свободно време за обяд. Отпътуване за Охрид. Нощувка.

 

4 ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

3 нощувки със закуски и вечери на блок маса /без включени напитки/ в Hotel Kamomil 3

*транспорт с туристически автобус

туристическо и информационно обслужване на български език

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

*входни такси и билети за туристически обекти

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

▪валидна лична карта или задграничен паспорт.

▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.

▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

▪депозит в размер на 150 лева на човек при записване

▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията – 35 души.

▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:20дни