КАРНАВАЛА на ВЕНЕЦИЯ 2024 e посветен на изкуствата, занаятите и традициите на града. Оставете сетивата да ви водят, потопете се в магията от забавления, мистерии и много изненади. Открийте, вижте, почувствайте, докоснете, помиришете и вкусете Венеция. Изпитайте радостта да сте в центъра на един уникален, въображаем и многоцветен свят изпълнен с незабравими чувства. „Забавлявайте се, но пазете Венеция!“

 

Маршрут:

МОНТАНА- Загреб – Верона  – ВЕНЕЦИЯ -МОНТАНА

Продължителност:

4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати :02.02 – 05.02.2024

1 ден Загреб (780 км)
05ч. Отпътуване. Транзитно преминаване през Белград за Загреб.
Следобед пристигане в Загреб – столицата на Хърватия. Кратка туристическа програма в Загреб – Площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец и църквата Св.Марко и Парламента, Колоритния пазар, Катедралата на Каптол. Настаняване в хотел***. Нощувка.

2 ден Верона -Кавалино
Закуска. Освобождаване и отпътуване във Верона. Пристигане във Верона  около 14.00ч- Града на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на Площад ”Бра”, Паметника на Виктор Емануил II, Амфитеатъра АРЕНА ди Верона, Фонтана “Мадона Верона”, Ренесансовия площад Ербе, Къщата на Жулиета, Паметника на Данте. Гробниците на Скалиджерите и колоритния пазар. Свободно време по търговcката улица Мазини. Свободно време. B 18 ч. отпътуване  за Кавалино. По желание* Вечеря в традиционнен ресторант /без напитки и музика/. Нощувка.

 

3 ден ВЕНЕЦИЯ
Закуска. 08 ч. освобождаване на хотела. Отпътуване към Венецианската лагуна. 09:00 ч. отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за Карнавална Венеция. Туристическата ни програма започва от сърцето на карнавала площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко- покровител на града и още реликви; през великолепни Дворец на Дожите/отвън/, Моста на въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула. 11 ч присъствие на исторические кортеж към карнавалната сцена в сърцето на Венеция.- Площада.
В 12 ч. Откриване на Карнавала с най-грандиозната част – Полета на Aнгела на площад Сан Марко. Ангелът всяка година е специален гост, давайки нови емоции за публиката на Карнавала.
Разходката продължава по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време с шествията на Карнавала с камерна музика, спектакли на клоуни, боди-арт. По желание разходка с гондола из плетеницата от канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. 15 ч. ще наблюдаваме номинацията на маските за деня. Връщане с корабче на пристанището Пунта Сабиони. 18 ч. Oтпътуване за България. Нощен преход.

4 ден МОНТАНА
Кратки почивки по време на пътуването. Пристигане в България следобяд.

Цените са валидни за ранни записвания до 20.12.2023 г.
Цена на възрастен в двойна стая: 450 лв.
Доплащане за Единична стая – 130 лв.
ЦЕНА за Дете до 12 г. в стая с 2-ма възрастни – 399 лв.

Цените са валидни за ранни записвания след 20.12.2023 г.
Цена на възрастен в двойна стая: 480 лв.
Доплащане за Единична стая – 140 лв.
ЦЕНА за Дете до 12 г. в стая с 2-ма възрастни – 440 лв.

Цените са валиднипри група от мин. 38 души

Цената включва:

 • Една нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб;
 • Една нощувки със закуски Хотел 3* в района на Кавалино
 • Транспорт с туристически автобус;
 • Туристическа програма в Загреб и Венеция;
 • Водач-екскурзовод от Туристическата агенция

 

Цената не включва:
o Туристическа такса: 2 евро на турист на нощувка
o Корабчето до и от Венеция + входна такса Венеция – 30 евро;
o Слушалки за обиколка Венеция – 3 евро;

 

Полетът на Ангела“ 04.02. е традиционно събитие, което се връща към периода Серенисима, където неизвестен гост на Венеция, лети по въже от камбанарията на Сан Марко до средата на площада,където отдава почит на Дожа на препълнения площад с парадните костюми.

Момичето победителка в изданието за 2023г. на „Феста деле Мари“(конкурс на 12 -те Марии), ще бъде Ангелът на новия Карнавал 2024.

„Полетът на Лъва“ 13.02. е традиционно събитие, което се връща към периода Серенисима, където неизвестен гост на Венеция, лети по въже от камбанарията на Сан Марко до средата на площада,където отдава почит на Дожа на препълнения площад с Финален паряд на Карнавалните костюми.

 

Входни Такси:

ВЕНЕЦИЯ

 • Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – 30 EUR (раб.време от 22.03 до 03.09 9-19ч. и от 03.11 до 22.03 8.30-17ч.);
 • Ка д`Оро – 10 EUR;
 • Базиликата Сан Марко – Иконостаса – 5 EUR + Музея на базиликата – 7 EUR;
 • Камбанарията Сан Марко – 10 EUR;

ВЕРОНА

 • Арена ди Верона – 10 EUR;
 • Къщата на Жулиета – 6 EUR;

ПАДУА

 • Базикиата „Сан Антонио“ – вход свободен

 

Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;

Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.

Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;

Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.