МОНТАНА – ЛЕЩЕН – КОВАЧЕВИЦА – БАНСКО – МОНТАНА

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ МОНТАНА –ОГНЯНОВО- ЛЕЩЕН-КОВАЧЕВИЦА-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ- ДЕЛЧЕВО- ДОЛЕН- МОНТАНА

НОВО  ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!!

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

МОНТАНА – ЛЕЩЕН – КОВАЧЕВИЦА – БАНСКО – МОНТАНА

07.11 – 08.11.2020

ЦЕНА: 75лв

Отпътуване в 07.00ч за Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Наричат Ковачевица „Българският Холивуд”, защото често се превръща в декор на български филми, сред тях „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Днес редица личности от българския културен елит притежават къщи в региона и намират спокойствие там, където „времето е спряло”. Разходка в селото и свободно време за обяд.

Разглеждане на село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Отпътуване за Банско .Настаняване в  хотел в района. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Свободно време за разглеждане на Банско. „Перлата на Пирин“ – много хора ще определят точно така Банско. И ще са напълно прави! Не защото Банско е лъскав и скъп, а защото е ценен. Той е истинско съкровище за България – симбиоза на история, култура, традиции! Останки от антични крепости, оброчища, тракийски надгробни могили, параклиси и църкви в землището на градчето свидетелстват за няколко исторически епохи.Атмосферата тук е много различна от обичайната. Подминеш ли табелата на входа на града, пренасяш се на магично място, пропито от атмосферата на традиционното в българското Възраждане. Особено чувство ще те обземе още при първите крачки по калдъръмените улички тук. Край теб ще се редят една след друга типичните къщи с големи дървени чардаци, всяка бранена от тежката си порта.Няма как да подминеш най-старите от тях, без да пробудят у теб възхищение – Хаджирусковата, Хадживълчовата и Веляновата къща са сред емблемите на планинското градче. Към 13.00ч отпътуване за Монтана.

Цената включва: транспорт, 1 нощувка със закуска в 2/3 хотел; водач