МОНТАНА- ПЛИСКА- МАДАРСКИ КОННИК- Ботаническата градина – Двореца в Балчик-

Нос Калиакра – ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК  ВАРНА – МОНТАНА

ДАТА: 29.04 – 01.05.2023

ЦЕНА: 180лв

ПРОГРАМА:

1-ви ден:

Отпътуване в 06.00ч в посока Шумен. Посещение на Археологическия резерват на Плиска – първата столица на България. От основаването на българската държава през 681 г. от кан Аспарух до 893 г. Плиска е освен столица и един от най-големите и богати градове в Европа и света. Отпътуване към Мадара и разглеждане на Мадарския конник. Обвит в мистерия, величественият барелеф е обявен за глобален символ на България. Свободно време за разходка сред уникалните скали наоколо и тракийското светилище. Нощувка в района.

2 Ден

Закуска. В 09:00 ч. посещение на Ботаническата градина и Двореца в Балчик. Посещение на археологически и природен резерват Нос Калиакра и крепостта – древната столица на цар Лизимах, един от наследниците на Александър Македонски и управител на Тракия. Завръщане в хотела. Свободно време . Нощувка.

3 Ден

ЗАКУСКА. Отпътуване за Монтана. По пътя посещение на ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК ВАРНА- туристически атракцион за културен туризъм в близост до град Варна, който предлага приключение до 10 000 години назад във времето. Пресъздадени са отделни експозиции на бит и култура по нашите земи от най-дълбока древност (неолитно и халколитно жилище, тракийски музей, възстановка на Александровска гробница) и кухня със специалитети по автентични древни рецепти. Тук миналото става достъпно за всички сетива благодарение на педантично отношение към детайлите и приятни атракции като стрелба с лък, ритуално пиене на вино по тракийски обичай от изящни ритони и фиали, снимки с традиционни за епохите облекла, тур с тракийска колесница, разходка с пони и тематичен детски кът. Посещението на парка е около 2ч.Отпътуване за Монтана и прибиране вечерта.

Цената включва:

  • транспорт с  автобус
  • 2 нощувки със закуски в хотели 2/3*
  • екскурзовод по целия маршрут
  •  Цената не включва:
  • входни такси за посещаваните обекти
  • вечеря по желание разходи от личен характер