МОНТАНА – СИБИУ- МОНТАНА

09.12 – 10.12.23

ЦЕНА: 190 лв от Монтана

ЗА ЗАПИСВАНЕ СЛЕД 15.10.23

 

Първи ден:

Отпътуване от Монтана в 06.00ч жп гара за Румъния по посока  Дунав мост 2 „НОВА ЕВРОПА“. Пристигане в Сибиу . Настаняване в хотел. Свободно време в центъра и посещение на  КОЛЕДНИЯ БАЗАР. Музика, светлини и ледена пързалка привличат и много туристи.Над 100 сергии изкушават с греяно вино, вкусни местни деликатеси, джинджифилови курабийки и приказни коледни играчки. Базарът в града се организира за 12 – та поредна година, а моделът му е заимстван от Виенските коледни базари. Нощувка в района.

Втори ден:

Закуска. Туристическа програма в Сибиу – централния площад PiataMare, където се намират Йезуитската църква, Часовниковата кула и централната сграда на музея Брукентал. Музеят е кръстен на името на местен благородник управник на област Трансилвания в края на XVIII в. – Самуел Фон Брукентал. В централната сграда на музея са ситуирани два от шестте музея – картинна галерия с над 1200 творби и богата библиотека съхраняваща над 300 000 книги, списания и ръкописи. Продължаваме към по-малкия площад PiataMica. Там се намират Гилдията на касапите и Люксембургската къща – стара сграда строена в началото на XV в. Посещаваме и третия основен площад в Сибиу – Хует. Най-забележителната сграда на този площад е Евангелистката катедрала построена в Готически стил през XIV в. Завършваме обиколката на града с посещение на Православната Катедрала „Св. Троица”. Свободно време. Отпътуване за България в 14.00ч

Цената включва:

-транспортс автобус;

-1 нощувка със закуска в района на Сибиу,

-екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:-Входни такси за посещаваните обекти

Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;

Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.

Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;

Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.