ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

03.03.2023-05.03.2023

ЦЕНА:469лв

Каним всички любители на сръбската музика да отпразнуваме Националният празник на България  във Върнячка баня със специалното участие на Неда Украден – гала концерт в хотел Фонтана 4* с богато меню и неограничени напитки!!!

1 ден 03.03.2023 Монтана  – Крушевац – Върнячка Баня

Отпътуване в 07:00 ч. от гара Монтана  – ГКПП Калотина- Крушевац- Върнячка баня. Пристигане в Крушевац – около обяд. През 1387 г. градът е бил столица на владенията на княз Лазар. Туристическа програма: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., Паметникът на мира, Църквата „Св. Георги“, Археологическият парк „Лазарев град“ с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на църквата „Лазарица“, изградена в периода 1378-1380 г. от княз Лазар. Архитектурният ѝ стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Свободно време за обяд. Отпътуване за Върнячка баня. Курортът е с най-добра слава и най-дълги традиции в балнеолечението в Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. „Топла вода“ е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IV в. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е „Йезеро“, докато „Снежник“ и „Слатина“ са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи. Настаняване в хотел. Свободно време за самостоятелна разходка из живописните паркове във Върнячка баня или ползване на СПА центъра. Вечеря. Нощувка.

2 ден 04.03.2023 Върнячка баня – Дървен град – Върнячка баня

Закуска. Ден  за релакс  и разходка из градчето. Празнична вечеря с богато меню, неограничени напитки и Гала концерт на Неда Украден. Нощувка.

3 ден 05.03.2023 Върнячка баня – Монтана

Закуска. Отпътуване за манастир Жича, наричан още Кралския манастир. Тук са коронясани седем сръбски крале, сред които е и Стефан ІІ Неманич, крал на Република Рашка. Коронясан от неговия брат Св. Сава през 1217 г., най-почитания светец в сръбската православна църква. Затова и гербът на църквата е със седем корони, които са символ на тези седем коронации. Църквата на манастира е била издигната през XIII векОтпътуване за Монтана .

Цената включва:

-Tранспорт с комфортен туристически автобус;

-2 нощувки със закуски в хотел **** в района на Върнячка баня;

-Празнична вечеря с богато меню и концерт на Неда Украден;

-1 обикновена вечеря;

-Туристическа програма в гр. Крушевац, Върнячка Баня

-Посещение на манастира Жича;

-Гранични и магистрални такси;

-Екскурзоводско обслужване;

-Мед. застраховка на „ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва:

-Разходи от личен характер;Входни такси за посещаваните обекти:   Входна такса за манастира Жича – 250 динара;