Неготин /Сърбия/ – Турну Северин /Румъния/

ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ

Неготин /Сърбия/ – Турну Северин /Румъния/

07.12.2019

Цена: 33 лв.

Отпътуване в 6:30 часа от Монтана за Брегово. Преминаване на границата в Брегово  и пристигане в Неготин  /Сърбия/ около 10:00 часа.

Посещение на музея на Хайдут Велко. Музеят се намира в сграда, построена  през 19-ти век – дворецът на княз Тодор. Изложбата е посветена на героя от времето на Първото сръбско въстание, Хайдут Велко. В музея са изложени оръжия от Първото сръбско въстание, предмети и мебели от деветнадесети век и експонати, създадени в резултат от художественото вдъхновение на Хайдук Велко. Свободно време в Неготин. Тръгване от Неготин около 12:00 часа на обяд към Железни врата.

Преминаване през Железни врата. Те са пролом на река Дунав, който представлява най-голямата речна клисура в Европа. Намира се на границата между Румъния и Сърбия. В него може да се види Крепост Медиевала която се намира да брeга на Дунав и кула която се издига в средата на града. Кулата е част от крепост, строена през 13 век. Тя е дала името на града – Турну Северин ( турн – кула). Свободно време в центъра на града. Посещение на МОЛ.Отпътуване около 16.00 и пристигане в Монтана в 20.00ч

 

Цената включва:

-транспорт с автобус

-водач –ЕКСКУРЗОВОД  от агенцията.

 

Цената не включва:

входни такси за посещаваните обекти ;

разходи от личен характер.

Необходими документи:

за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители за съгласие за напускане на страната ;

Leave a Reply