НОВА ГОДИНА 2024 почивка на река ДРИНА в БОСНА с Вишеград и САРАЕВО!  

ТОП оферта за романтична Нова Година на ТОП цена 585 лева до 19 октомври!

 

 

Нова Година 2024 СРЪБСКА Република с ВИШЕГРАД и САРАЕВО в БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА!   

 

 

ПРЕДИМСТВА на новогодишен пакет за почивка на река Дрина в хотел „Вишеград” 3*:

 

Hotel VISEGRAD 3* – ТОП локация на брега на изумрудената река ДРИНА и пешеходната променада и всеизвестния мост на Дрина! Релаксиращи гледки в чудесен хотел с просторен ресторант и отлично обслужване!

 

Новогодишен пакет с включени: 3 нощувки, 3 закуски на богата блок маса, 1 стандартна вечеря 4-степенно меню без напитки, Празнична НОВОГОДИШНА вечеря с богато меню, включени напитки и жива музика, ВТОРА ПРАЗНИЧНА вечеря на 01.01.2024 с 4-степенно меню, включени напитки и жива музика!

 

В ПОСЛЕДНИЯТ ден от 2023 год. разходка в близката столица САРАЕВО, където Изтока среща Запада и всички религии съжителстват под едно небе! Опитвали ли сте тучано кафе, а сараевски сахан?

 

В ПЪРВИЯТ ден от 2024 год. насладете се на Вишеград по СУША и ВОДА – незабравимо приключение с туристическо влакче и корабче по река Дрина!

 

Дати на пътуване: 30.12. – 02.01.2024;

 

 

хотел ВИШЕГРАД 3* – ТОП разположение на пешеходната променада на река ДРИНА до мостът на ДРИНА, вижте хотела тук: hotel-visegrad.com/

 

 

1 ден: София – Чачак – Овчаро-кабларска клисура – Вишеград – 470 км.

Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия – там, където се намира сръбското сърце – историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура – живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд преминаване на границата Сърбия/ Босна и Херцеговина и пристигане във Вишеград – Република Сръбска, разположен само на 20 минути път от границата със Сърбия. Настаняване в централния хотел Вишеград 3*. Свободно време за освежаване и първи впечатления с чудната гледка от стаята Ви към омагьосващо зелената река Дрина и световно известният мост на Дрина!

Стандартна вечеря 4-степенно меню без напитки. Нощувка.

 

2 ден: Вишеград – Сараево – Вишеград – 240 км.

Закуска. Свободно време във Вишеград или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево.

Отличното местоположение на Вишеград в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите” – град, успял и след войната да съхрани своята архитектурна смесица от „ориенталски” и австро-унгарски стил. Сараево е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес християнски храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.

Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши.. В 16:00 часа отпътуване от Сараево и привечер завръщане в хотела. Подготовка за празничната вечер.

В 20:00 часа начало на празничната вечеря с жива музика, богато меню и включени напитки: 0,100 мл. местна сливова ракия, 0,500 мл. вино (бяло или червено), безалкохолно и вода.

По българско време в 24:00 часа с чаша шампанско в ръка, да ни е ЧЕСТИТА НОВАТА 2024 година!  Нощувка.

 

3 ден: Вишеград – по ВОДА и СУША 

Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: разходка във Вишеград по ВОДА и СУША!

Късна закуска. С желаещите да обърнат Вишеград „наопаки” по вода и суша в 13:00 часа от пристана пред хотела ще отплаваме с корабче, понасяйки се по зелената река Дрина, за да се насладим на панорамата, която ни предоставя реката към забележителностите на Вишеград. Ще се впечатлите от хълмовете и пръснатите къщи по тях, старият град и крепостта, ще минем под мостът на Дрина, построен от Синан по инициативата на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 г. мостът на Дрина „ ще оживее” в романа на писателя Иво Андрич и ще направи Вишеград световно известен.  На борда на корабчето ще вдигнем и наздравица в първия ден от новата година с чаша „шумадийски чай” (греяна ракия) или с чаша истински ароматен чай за трезвениците.

След 1 час ще акостираме в пристанището при Андричград (Каменград) за половин часова разходка. Градът от камък Андричград/ Каменград е дело на Емир Костурица и е посветен на Иво Андрич. Гpадът е красиво разположен върху полуостров – там, където река Рзава се влива в река Дрина.  “Много важно е този град от камък да бъде въплъщение на духа на творбите на Иво Андрич. Той е проектиран на базата на „Мостът на Дрина”, където различните епохи и различните периоди са оставяли своите следи”, казва Костурица.

Довършваме с обръщането на Вишеград наопаки по суша с веселото туристическо влакче Ciro, което ще ни преведе по уличките на Вишеград и хълмовете му, по които е накацал. Разходката ни ( приблизително 2,30 часа) ще приключи пред хотел „Вишеград”. Свободно време.

Втора ПРАЗНИЧНА вечер с жива музика, 4-степенно меню и напитки: аперитив 0,05 мл. местна сливова ракия, 0,200 мл. вино (бяло или червено) и вода. Нощувка.

 

4 ден: Вишеград – манастир Добрун – Крагуевац (магистрала) – София – 490 км.

Закуска. В 09:00 часа (местно време) освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътно посещение в манастира Добрун. Манастирът е посветен на „Успение Богородично” и е основан по времето на цар Душан (1340-1343 г.) от жупана Прибил. На северната стена и до днес се съхраняват фрески с портретите на  царското семейство – цар Душан, съпругата му Елена и синът им Урош (1343 г.) – ктитори на манастира. Царица Елена е българска княгиня – сестра на българския цар Иван Александър, който я омъжва за сръбския крал. Сватбата им е в Скопие и  на нея присъства цар Иван Александър, който по сведения на някои изследователи дарява като зестра на сестра си Скопската област. Пристигане в София вечерта.

 

ПРОМО цени до 19 Октомври:

На турист в двойна стая: 585 лева

Трети възрастен на доп. легло: 555 лева

Дете 0-09.99 г. с 2ма възрастни в стая: 525 лева

Единична стая не се предлага!

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*

3 нощувки със закуски на блок маса в хотел  hotel-visegrad.com/

1 стандартна вечеря 4-степенно меню без напитки

НОВОГОДИШНА вечеря с жива музика, богато меню и включени напитки

ВТОРА празнична вечеря с жива музика, 4-степенно меню с включени напитки

Посещение на манастира Добрун

Застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 4000 евро в ЗК „Левинс”

 

Пакетната цена НЕ включва:

Входни такси за обекти посещавани по желание

Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод – 20 евро (минимум 20 туриста)

Екскурзия Вишеград по вода и суша – 18 евро за възрастен и 10 евро за деца до 12 г.  – включва корабче и туристическо влакче, наздравица и беседа

 

Доплащане:

медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 69 год. – 10 лева!

 

 

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената! 

 

Забележка:

за пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. застраховка! Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!

 

Необходими документи:

валидна лична карта или задграничен паспорт;

За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 

Начин и срок на заплащане:

При записване – 200 лева и доплащане до 12 декември 2023 г.

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!

 

СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД!

 

ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Босна и Херцеговина!

 

Към момента на публикуване на програмата (11.10.22 г.) Босна и Херцеговина НЕ изисква представяне на каквито и да е сертификати за влизащите в страната чужденци.

 

В случай, че условията за влизане в Босна и Херцеговина се променят и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”.

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват или в случай на положителен резултат от Ковид тест преди отпътуване.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на на 06.01.2022 – застрахователна полица № 03700100004250  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2023 до 10.03.2024 год.

 

Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:

Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

 

  1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.
  2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.
  3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева.
  4. ако прекратяването е от 44 ден до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на туристическия пакет в лева;
  5. ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;

 

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

 

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

 

 

Полезна информация:

 

Валута:  1 лев ~ 63.01 RSD (сръбски динара)

1 лев=1 КМ (босненска конвертируема марка)

 

България 12:00 часа – Сърбия и Босна и Херцеговина – 11:00 часа

 

 

Новогодишно меню

 

Предястия:

Сезонна салата; говеждо и свинско пършуто; кулен ( местен колбас от свинско месо с подправки); будимска колбасица; проярица (местен специалитет – малки хлебчета с различни добавки); пушен врат; кашкавал

 

Топло предястие:

Сърма

 

Основно ястие:

Руло от телешко месо; шпикован свински врат; пълнено пиле; гарнитури

 

десерт