Ново! Оферта за Нова Година 2024 с автобус в РУМЪНИЯ с ВЛАШКО и БАНАТ

 

ДРОБЕТА ТУРНУ СЕВЕРИН – брилянтна огърлица на река ДУНАВ в хотел Continental 3*!

 

Новогодишен пакет:

3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери с напитки и ДВЕ празнични вечери с музика и напитки!

 

Дати на пътуване: 30.12. – 02.01.2024

 

Хотел в Турну Северин – Hotel Continental 3*, виж тук:

 

https://continental-drobeta-turnu-severin.continentalhotels.ro/

 

 

РЕЗЕРВИРАЙ тази почивка, за да посрещнеш Новата 2024 Година:

 

на брега на Дунава и сред парк красив, релаксирай в синята гама на обновения хотел Continental – централно разположен и на крачка от забележителностите в Турно Северин!

     

на круиз по Дунава се наслади и в удивителното му дефиле надникни! Тук времето е спряло и те очаква, послания от Даките ще ти покаже и още чудесата природни на Дунавските Казани….

 

традиционна влашка кухня похапни и пробвай истината да откриеш във влашко вино от винарна в Олтения най-отбрана….

 

за вехти войводи ще чуеш и за славни български царе и царици ще си спомниш.

Чуй как България след България пребъдваше в Отвъддунавската земя и възраждаше се като феникс от пепелта, за да ни има и сега!

 

По стъпките на вторият по слава български светец Никодим Тисмански ще крачиш, за чудесата му ще чуеш и кои са манастирите, които във Влашко изгради ще видиш…

 

1 ден (30.12.2023): София – ГКПП Брегово – Дробета Турну Северин – 315 км.

Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрут: София – Видин – ГКПП Брегово – Неготин – Кладово – Турно Северин с попътни почивки на подходящи места.

Приказно пътуване във Влашко ни се очертава още с преминаването на сръбско – румънската граница при река Дунав. Преминаваме по мост досущ като Император Траян, кога Дакия е превзел, но не по моста на знаменития Аполодор от Дамаск, а във времена модерни днешни пътуваме над самите шлюзове на половинвековната ВЕЦ при Железни врата!

Така озоваваме се в Олтения и в земя на мед и пчелини – окръг Мехединци, а удивителен и мистериозен ще е пейзажа, който ни обгръща…

Погледнем ли реката – остров Банулуи очите ни радва, а пътят ни живописен под закрилата на хълма свещен „Кръстът на Свети Петър” преминава и води ни до брилянтната огърлица на Дунава – Дробета Турно Северин!

Следобед пристигане в Турно Северин и хотел Континентал 3*, част от едноименната верига хотели – централно разположен в „Парка на Розите”.

Свободно време за освежаване и първи впечатления от прекрасния град-бижу на Дунава. В разходката ни от центъра ще стигнем до Променада Кришан – зона за отдих, която пресича града от север на юг. Районът е парково оформен с пейки, дървета, зелени площи, а в средата му е кръгово кръстовище, където се поставя коледната елха през зимните празници. В близост до елхата е и постоянна сцена, на която се провеждат представления на открито.

В 19:00 часа вечеря на блок маса с включени напитки: безалкохолно, домашно вино и… Noroc!  Наздраве! с цуйка (ţuică) – румънска плодова ракия от сини сливи. Нощувка.

 

2 ден (31.12.2023): Турно Северин – Оршова – круиз – Турну Северин 80 км.

Закуска. Свободно време в Турно Северин или по желание и срещу допълнително заплащане: екскурзия до Банат и Оршова с круиз по Дунав и посещение в манастир „Св. Ана”.

Сутринта в 10:00 часа продължава нашето приказно пътешествие в земята на историческия Банат и пристанищен град Оршова – дунавска прелест покатерила се по хълмовете срещу устието на река Черна и в началото на най-посещаваната от туристите част от Дунавското дефиле. В 11:00 часа започва вълнуващ круиз с продължителност общо три часа (отиване и връщане) в най-дългото дефиле в Европа – 135 км. е дълго дефилето на река Дунав!

Започвайки от Оршова и до манастира Мараконя плаваме надолу по дефилето докато стигнем до Еселница, където реката скалите е разсякла и под върховете им: Голям Чукару (318 м.) и Малък Чукарул създала е Котлите на Дунава/Cazanele Dunarii! Човеците пък от скалите впечатлени създали тук грандиозна скулптура на Децебал сякаш сторили това в отговор на император Траян и неговата мемориална плоча „Траянова табла“, дълга 4 метра и висока 1,75 метра. Залива Мракония и манастир Маркония са крайна точка в круиза и отплаваме, за да акустираме обратно в Оршова. Отново здраво стъпили на земята ще посетим красивия манастир „Св. Ана”, който от височината, на която е разположен ни предоставя прекрасна панорама към Дунава и Оршова.

В това прекрасно пътуване ще научите и за първият светец на българското Видинско царство и втори българин след Свети Иван Рилски, който приживе е посветен в редовете на светиите на българския народ – Свети Никодим Тисмански известен още и като Вратненски. По чудодеен начин св. Никодим изпълнил волята Божия, който го призова: „Тръгни с увереност към мен към влашката земя, премини по вълните на р. Дунав, защото водите няма да ти навредят, дори ще те пренесат там, където ти заповядвам да стигнеш. Постави наметалото си върху водата и вярата ти в Мен ще ти посочи стъпките и ще освети живота ти!” Така светият Никодим „прекосява Дунава” и основава един от първите манастири в Румъния – манастира Водица, който ще видите в далечината от пътя.

В късния следобед завръщане в Турно Северин и хотела.

В 21:00 часа начало на ГАЛА вечеря със сервиране (четири степенно меню) с включени алкохолни и безалкохолни напитки и жива музика с интернационален репертоар.    

Нощувка.

 

3 ден (01.01.2024): Турно Северин – Корчова – Стрехея – Турну Северин 100 км.

Късна закуска. Свободно време в Турно Северин или по желание и срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до Корчова с дегустация на местни вина и разходка в Стрехея до „скритият” манастир „Света Троица”.

Манастирът е построен от княз Матей Басараб в средата на 17 век. Укрепеният манастирски комплекс е изящен пример за румънска средновековна архитектура. Манастирската църква се счита за едно от последните оригинални произведения на школата Мунтения от 17 век. Тя е може би и единствената в страната, чийто олтар е обърнат на юг, противно на общото изискване църковните олтари да са обърнати на изток.

Завръщане в Турну Северин. Свободно време. Вечеря с напитки и музикално оформление с диджей. Нощувка.

 

4 ден (02.01.2024): Турно Северин – Пирот – КПП Калотина – София 330 км.

Закуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България.

Маршрута ни по обратния път преминава през „Турлакия” или това са териториите от двете страни на границата покрай река Тимок – Кулско, Трънско и Зайчарско, както и Горното Понишавие с център Пирот.  Турлаците са интересна етнографска група, за която ще разкажем и любопитството ви ще събудим с интересни факти от дълготрайна и отколешна връзка между Чипровци и Пирот.

Престой и разходка в Пирот за около два часа с възможност да похапнете, да пазарувате или да разгледате: Етнографски комплекс/ Музей на Понишавието (старата къща на Христо Йованович) или двете изцяло български църкви в центъра на Пирот. Едната – „Рождество Христово”, известна като „старата” или „пазарската” църква, е изградена през 1834 г. Другата – „Успение Богородично”, е от 1870 г. В тях можете да видите икони, изписани от зографи от българската Самоковска иконописна школа.

Пристигане в София вечерта.

 

ПРОМО цени до 15 Ноември: 

На турист в двойна стая: 789 лева

На турист в единична стая: 1045 лева

Трети възрастен на доп. легло в двойна стая – 759 лева

Дете 04 до 13.99 г. на доп. легло в двойна стая – 510 лева

 

Пакетната цена е в лева и включва:

транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус

3 нощувки с 3 закуски на блок маса в хотел Continental – 3*;

1 стандартна вечеря на блок маса с напитки (безалкохолно, наливно вино и цуйка) на 30.12.

Новогодишна гала вечеря със сервиране (4-степенно меню) с напитки и жива музика;

Празнична вечеря с напитки и музикално оформление диджей на 01.01.24;

Разходка в град Пирот

медицинска застраховка в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност – 4000 евро

водач от агенцията

 

Пакетната цена НЕ включва:

екскурзия и круиз до Банат и Оршова с манастир „Св. Ана” – 25 евро възрастен и 20 евро дете до 10 год. при минимум 20 туриста. Включва: трансфер до Оршова, круиз по река Дунав на кораб (90 местен) и посещение на манастир Св. Ана;

екскурзия до Стрехея с манастир „Св. Троица” и Корчова с посещение на винарна и дегустация на три вида вино – 25 евро възрастен и 15 евро деца до 12 год. при минимум 20 туриста;

музейни такси за обекти посещавани по желание

 

ВАЖНО!

Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в България!

 

Доплащане:

медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 69 год. – 15 лева!

 

 

Доплащане: на турист в две посоки, който отпътува от град:

– Пловдив – 70 лева

– Пазарджик – 60 лева

 

За пътуващи със СОБСТВЕН транспорт – отстъпка 30 лева от цените!

 

Туристите със собствен транспорт нямат запазени места в автобуса при задължителната тур.програма. Те могат да се включат в програмата, само ако има свободни места в автобуса.

 

Начин на плащане: депозит – 200 лева на турист, доплащане до 12 декември 2023

 

Необходими документи:

валидна лична карта или задграничен паспорт;

за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие) за тяхното съгласие детето да напусне България;

за деца под 18 години, чийто родители са със различни фамилни имена, се изисква акт за раждане на детето (оригинал + 1фотокопие) за да се удостовери, че то е придружавано и от двамата си родители

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 

Агенцията си запазва правото за промени в реда на изпълнение на програмата!

 

 

СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД!

ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Р. Румъния!

Към момента на публикуване на програмата (08.10.23 г.) Р. Румъния НЕ изисква представяне на документ свързан с Ковид от пътуващи българи!

В случай, че условията за влизане бъдат променени и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”.

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват или в случай на положителен резултат от Ковид тест преди отпътуване.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на на 06.01.2022 – застрахователна полица № 03700100004250  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2023 до 10.03.2024 год.

 

Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:

Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

 

  1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.
  2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.
  3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева.
  4. ако прекратяването е от 44 ден до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на туристическия пакет в лева;
  5. ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;

 

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

 

Полезна информация:

 

Валутен курс: 1 румънска лея = 0,39 лева; Часово време: София 12:00 ч. – Букурещ 12:00 ч.

 

Важно:

музейни такси се заплащат само в румънски леи. В заведения и магазини се заплаща само в румънски леи!

 

Описание на хотел Continental 3*,  

https://continental-drobeta-turnu-severin.continentalhotels.ro/

 

Местоположение на хотел Continental 3* Турну Северин: централно разположен в старата част на града сред най-красивия парк на града – „Парка на розите” и в близост до река Дунав. На крачка от хотела е прекрасен кинетичен фонтан и Двореца на културата „Теодор Костеску”.

В приятна разходка по равните и широки улици на града и покрай забележителностите му за по-малко то 20 минути (1,2 км.) достигате до зоната за отдих и развлечения пешеходната Променада улица „Кришан”.

 

Настаняване в Continental 3* Турну Северин: напълно обновеният хотел разполага с капацитет от 115 помещения за настаняване разпределени в двойни стаи и апартаменти. Цветовата гама в хотела е в нюансите на синият цвят – обещание за релакс и мечти. Стаите са с площ от 21 м2, модерно обзаведени и разполагат с кабелна телевизия, мини бар, бюро и баня.

Леглата в стаите са двойно легло с размер 160 см. или 2 отделни легла с ширина 0,90 м.. Допълнителното легло в стаите е разтегателен фотьойл.

 

На територията на хотел Continental 3* Турну Северин: просторно фоайе с прилежащ дневен бар и открита тераса към Дунава, денонощна рецепция, асансьор, ресторант, конферентна зала и банкетни зали за частни партита. Паркинг и безплатна интернет връзка на територията на целия хотел.