Последно обновено на от Иркатур

МОНТАНА-ПЕЩЕРА УХЛОВИЦА -АГУШЕВИ КОНАЦИ- ПАНОРАМНА ПЛОЩАДКА “ВЪРХЪТ”-ПЕЩЕРА ТИПИЦЕТО- КИСЕЛЧОВСКИ ВОДОПАД – МОНТАНА

3 дни / 2 нощувки

ДАТА : 07.07 – 09.07.2023

ЦЕНА : 210лв

1-ВИ ДЕН:

06:00ч.– Отпътуване за Девин и посещение на  пещера Ухловица –Агушеви конаци (с. Могилица).

Пещера Ухловица е една от най-старите в Родопите – над 3 500 000 години. Двуетажна, пропастна с дължина от 460м пещерата впечатлява с многобройните си вторични пещерни образувания. Сред сталактитите и сталагмитите силно впечатление правят дентритите – образувания, които ще ви накарат да се чувствате, сякаш се намирате на морското дъно. Благоустроената част от пещерата завършва със снежно бял варовиков водопад и четири синтрови езера, които напролет се пълнят с вода.

До входа на пещерата се стига по стръмна пътека с дължина 800 м, последвана от 190 метални стъпала. Денивелацията от паркинга до входа е 160 м.

СНИМАНЕТО В ПЕЩЕРАТА Е РАЗРЕШЕНО САМО НА ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА! ВХОДНА ТАКСА: ВЪЗРАСТНИ – 8лв.; ПЕНСИОНЕРИ – 5лв.; УЧАЩИ – 4лв.

Следва посещение на Агушевите конаци – един изключителен архитектурен ансамбъл от жилищни и стопански сгради, разположен в Средните Родопи близо до извора на р. Арда, и представляват най-големия родов замък от средновековен тип в Родопите. Поради внушителния си вид често Агушевите конаци са сравнявани със късносредновековен замък без аналог на Балканския полуостров.

ВХОДНА ТАКСА + БЕСЕДА : ВЪЗРАСТНИ – 6,50лв.; ПЕНСИОНЕРИ И УЧАЩИ – 4лв.. НощувкА В РАЙОНА.

2–РИ ДЕН

07:30ч. – Закуска

08:30ч. Разходка с джипове / ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО / до ПАНОРАМНА ПЛОЩАДКА “ВЪРХЪТ и пещера ТИПИЦЕТО. От платформата на площадката се открива прекрасна гледка към Родопа планина. Посетителите на атракцията могат да се разходят по метална конструкция, върху която има дървена пътека, а накрая се стига до прозрачна част от подсилено стъкло. От там туристите имат възможност да видят височината под краката си.Панорамата е интересно допълнение за туризма в региона и със сигурност ще привлича любители на природата, които искат да съзерцават красивата планинска гледка от „покрива на Родопите”. Следва Пещера Типицето / входна такса  8лвза възрастни/ Входа на пещерата е ориентиран на запад и има полукръгла форма. Намира се в основата на малък скален венец. Преходът в пещерата е с ниско ниво на трудност. Приблизителното време за разглеждане вътре е 50 минути.

 Следобяд се отправяме с джипове/ срещу допълнително заплащане място/ към  Киселчовския водопад. Той представлява малък красив воден пад с височина около 12 м. Водопада и реката на която се намира са разположени в изключително красиво ждрело обградено от високи отвесни скали и борови гори. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ДЕН

Закуска .Освобождаване на стаите и отпътуване за Монтана. По пътя кратка спирка за разходка с лодка в каньона „Горло”/срещу допълнително заплащане/

 

Цената включва:

  • Транспорт с туристически автобус
  • 2 нощувкИ със закуски В РАЙОНА.;
  • Водач по време на пътуването;

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти-24лв
  • Разходи от личен характер;
  • транспортиране с джипове -30 лв на човек
  • бонус Разходка с лодка в каньон „Горло“