Плитвички езера – Постойна – Замъка Предяма – Любляна

Плитвички езера

Плитвички езера – Постойна – Замъка Предяма – Любляна

ВРАЦА – МОНТАНА – БЕРКОВИЦА Постойна – Замъка Предяма – Любляна – Плитвички езера – Загреб – БЕРКОВИЦА – МОНТАНА – ВРАЦА

23.05 – 26.05.2019

1 ден: Отпътуване  в 20.30 от Монтана и в  21.00ч. от Берковица  по маршрут  Белград – Загреб –Любляна.

2-ри ден:  Пристигане около 11.00ч в ПОСТОЙНА.Възможност за обяд в ресторанта до пещерата. По желание посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма – уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер- собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник – барон. Отпътуване за Любляна. Пешеходна разходка  в столицата на Словения – Любляна.  Свободно време. Отпътуване за Самобор .Настаняване в хотел . Вечеря.  Нощувка.

3 –ти ден: Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. По желание и срешу допълнително доплащане туристическа разходка на български език в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“. Пристигане в Загреб – град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за България и прибиране около 21.00ч

 

Цена: 320лв от МОНТАНА

ЦЕНА: 330лв от ВРАЦА

 

Цената включва:

-транспорт с туристически автобус

– 2 нощувки и 2 закуски и вечери  в хотел 3* в Самобор или района на Загреб

– водач – екскурзовод от фирмата организатор

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-входни такси и билети за туристически обекти:

-пещерата Постойна яма + замъка Предяма (комбиниран билет) – 30 евро

– входен билет за Плитвички езера – извън летния сезон: за възрастен 150 kn., за деца до 18г. 75kn;

– сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела – 5 евро / за двете нощувки/

* разходи от личен характер

Депозит – 100 лв.

Втора вноска: 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:

* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

 

Забележка:

* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.

* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата

Leave a Reply