Празник на греяната ракия и сланината !

Празник на греяната ракия и сланината !

ДАТА : 22.02.2020 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 30 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
07:00 –МОНТАНА,жп. гара Монтана

МОНТАНА- Троян – Априлци-МОНТАНА

Отпътуване по маршрут: Монтана-Враца – Троян – Априлци. Пристигане в гр. Априлци . Всяка година в Априлци се организира празник на сланината и греяната ракия. Грандиозното събитие в центъра на града и тази година ще зарадва посетителите с фолклорни представления и кулинарни състезания. Атракция в празника е приготвянето в „големия чорбаджийски тиган“ на т.нар. „Бабина гозба“ – ястие приготвено, от 20 кг. сланина, 500 яйца и 30 кг. праз лук. Посетителите ще имат възможност не само да дегустират от чудната гозба, но и да опитат от други кулинарни специалитети – шишчета с печена сланинка, боб в гърне и много други апетитни изкушения. Отпътуване за Монтана. Пристигане в вечерта .

Цената включва:
• транспорт с туристически автобус;
• екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
• разходи от личен характер;
• входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание.
Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Информация за събитието:
За поредна година атракция на празника отново е приготвянето в „големия чорбаджийски тиган” на т.нар. „Бабина гозба” – ястие с 30 кг сланина, 500 яйца и 30 кг праз лук. Посетителите ще имат възможност да дегустират не само от чудната гозба, но и да се насладят и на други кулинарни специалитети – „Шишчета с печена сланинка”, „Шарен боб в гърне” и други. Любимата на всички балканджии греяна ракия пък ще внесе топлота в душите, а благодарение на лечебните й свойства всички гости ще се радват и на крепко здраве през цялата година.Организаторите на голямото мероприятие подготвят и разнообразни конкурси, в които могат да участват всички желаещи:

• „Надпревара за най-вкусна и крехка сланинка”
• „Кулинарна изложба – базар за ястия със сланина”
• „Конкурс за домашна ракия – ароматна, идеална на градус, чудесна на вкус”
• Kонкурс за детска рисунка „ Празникът, видян през моите очи”.

Отличените в надпреварите ще получат награди и грамоти, а Голямата награда – живо прасенце, ще зарадва победителя в конкурса за най-крехка сланинка.
В мероприятието ще участват още оркестри, танцови формации и различни изпълнители. Талисманът на празника, триметровото розово прасе – гигант, ще радва малки и големи, които ще имат възможността да запечатат момента и да съхранят емоцията от тържественото събитие. Със специално изработените сувенири посетителите ще отнесат спомена за едно незабравимо преживяване, което си заслужава да се изживее отново и отново.За съхраняване на българските традиции и обичаи всички желаещи могат да облекат и традиционно народно облекло – символ на етническото единство и многообразие на традиционната българска култура.

Под мотото: „Всички заедно да загърбим материалното време, в което живеем, потапяйки се в духа на празника, човечността и българщината”, приветстваме всички родолюбиви българи с „Добре дошли!” и „Наздраве!”.

Условия за резервации и анулации
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
• При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулиране на резервацията от 59 до 30 дни преди датата – в размер на депозита
• При анулация 19 – 15 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулация от 14 дни преди датата на заминаване – 80% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% неустойка от крайната цена на пътуването

 

Необходими документи :

Валиден документ за самоличност !
ТO има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №1910013150000826752/20.02.2020 при
Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД “Армеец”.

  • Програмата не е подходяща за лица с двигателни проблеми.
   Забележка :
   Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
   Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
  • Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
  • Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
  • Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
  • Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
  • Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Leave a Reply