Синая – Брашов – Замък “Бран” – Дворецът “Пелеш” – Букурещ

Монтана – Синая – Брашов – Замък “Бран” – Дворецът “Пелеш” – Букурещ –Монтана

01.05 – 03.05.2020

 

І Ден – Отпътуване в 06.00 часа от град Монтана. Пътуване  по маршрут Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ, транзитно преминаване през града в посока величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Посещение на Двореца “Пелеш”- строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

 

II Ден – Закуска. Отпътуване за Бран. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия и жива музика/ с предварителна резервация/. Нощувка.

 

 ІIІ Ден – Закуска. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж). Панорамна обиколка на града. Разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата и др. Отпътуване за България. Пристигане в Монтана късно вечерта.

 

ЦЕНА:  169 лв /на човек/ от Монтана

 

Цената включва:                                                        

транспорт с лицензиран туристически автобус;

2 нощувки със закуски в 2/3* хотел в  Синая;

екскурзоводско обслужване по маршрута;

панорамна обиколка на Букурещ с професионален екскурзовод

 

Цената не включва:                                                         

-замъка „ Пелеш”- 60 леи  за 2 етажа/ възрастни/;

-замъка „ Бран”  40 леи /възрастни/;

-посещение на местен ресторант с жива музика -25лв

 

Начин на плащане:

30% от пакетната цена и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи:      

лична карта; за деца под 18 г. –  нотариално заварена декларация – съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители, няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Валутни курсове:                             

1 EUR = 4,29 RON

1 LEIA = 0.48 – 0.50 лв.

Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;

Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.

Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;

Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Leave a Reply