УИКЕНД В СКОПИЕ: Каньонът на езерото Матка

Каньонът на езерото Матка

УИКЕНД В СКОПИЕ

МОНТАНА – Скопие – Каньонът на езерото Матка –МОНТАНА

22.06 – 23.06.2019

06.07 – 07.07.2019

Цена: 125лв

Скопие е една от Балканските столици, които се променят най-динамично през последните години, правейки всяка нова среща с града интересна и различна. Градът е издигнат на мястото на древното селище Скупи през III в. пр. Хр. и от тогава до днес гордо посреща предизвикателствата на природата и съдбата. Тази екскурзия дава възможност да усетите характера на града и да се докоснете до едни от най-големите природни красоти на Македония.

Ден 1:

Отпътуване в  05.00 от жп. гара Монтана. Преминаване на граничните пунктове при Гюешево – Деве Баир.Отпътуване за Крива паланка. Разглеждане на църквата “Свети Димитър”, изградена през 1833 г. от дебърския майстор Китан Петров. Свободно време за разглеждане на града и посещение на съботния пазар. Посещение на столицата Скопие – пешеходна разходка в новия център на града с многобройните паметници на проекта “Скопие 2014”, паметника “Воин на кон” с фонтаните, музея на Майка Тереза, Каменния мост, стария квартал Вароша – скопската чаршия с многобройните занаятчийски дюкяни, магазини и сладкарници, църквата “Свети Спас” със саркофага на Гоце Делчев. Разглеждане на църквата “Св. Климент Охридски” – най-голямата в града, известна със своя 5-тонен полилей. Свободно време за разходка и самостоятелно разглеждане на центъра на града. Настаняване. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Отпъутване до каньона Матка – най-старото изкуствено езеро в Македония, заобиколено от стръмни скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири. Един от тях е манастирът “Св. Андрей” – запазените фрески над западния вход на църквата разказват, че е построена през 1389 г. от Андрей, брата на Крали Марко. Матка е едно от най-впечатляващите места в Македония. Тук се намират около десет пещери, дълги от 20 до 176 метра. Най-интересна е подземната пещера Врело, в чиято вътрешност се крият две езера, богата на сталагмити и сталактити. Отпътуване към България и прибиране вечерта.

 

ЦЕНА: 125лв

 

Цената включва:

  • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Скопие;
  • посещение на Скопие
  • екскурзоводско обслужване по маршрута.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входни такси: църква “Свети Спас” в Скопие и музеят на Гоце Делчев (около 120 денара); входна такса за манастира “Св. Андрей” в каньона Матка (60 денара) и др.

Leave a Reply