СЪРЦЕТО НА АНАДОЛА

6дни/ 5нощувки

МОНТАНА- ВРАЦА-АНКАРА – КАПАДОКИЯ – КОНЯ – ЕСКИШЕХИР – БУРСА –ВРАЦА- МОНТАНА

ДАТА: 31.10 – 05.11.23

ЦЕНА: 690лв

 

ПРОГРАМА:
1-ви ден:
Отпътуване в 05.00 ч. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Истанбул за Анкара с почивки по пътя на ок.2,5 часа. Вечерта пристигане в Анкара и настаняване в хотел 4*. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Обзорна автобусна екскурзия с лицензиран местен екскурзовод на български език в Анкара – посещение (без включени входни такси) на музея на Анатолийските цивилизации (археологическия музей), мавзолея на Ататюрк, Анкарската крепост. По обяд отпътуване за Кападокия – по пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м н.в. Пристигане и настаняване в хотел 4*. По желание и срещу доплащане – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – народни и ориенталски танци, турски напитки неограничено, ядки. Нощувка в Кападокия.
3-ти ден:
05.00 ч. По желание и срещу доплащане – полет с балон над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, получава се и сертификат. Закуска. Отпътуване и посещение на подземен град Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища (без включени входни такси; не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми). Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за снимки и разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината на феите Зелве в района Пашабагъ с причудливите вулканични образувания, трите грации, долината на гълъбите, крепостта Уч Хисар и посещение на музея на открито в Гьореме, представляващ голям комплекс от скални църкви от 8-ми век. Посещение на градчето на грънчарите Аванос и градчето Юргюп, известно с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия. Нощувка в Кападокия.
4-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Коня – съвременен мегаполис, разположен в централната част на Мала Азия. Посещение мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши от ордена на Мевлевиите. Това е най-посещаваният музей в Турция, след двореца Топкапъ в Истанбул. Отпътуване за Ескишехир – градът на Настрадин Ходжа. Вечерта пристигане в Ескишехир и настаняване в хотел 4*. Нощувка.
5-ти ден:
Закуска.Освобождаване на хотела. Обзорна обиколка на Ескишехир – модерен град с четвъртия по големина университет в света с почти 2 млн. студенти, наричан „турската Венеция“. Разглеждане (без включени входни такси) на стария град и етнографския комплекс „Одунпазаръ“. Отпътуване за Бурса – четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Настаняване в хотел 4*. Нощувка.
6-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Обзорна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. Отпътуване за България през Истанбул, пристигане  късно вечерта.

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • гранични, пътни такси и паркинг;
 • 1 нощувка със закуска в Анкара в хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуска в Кападокия в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуска в Ескишехир в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 4*;
 • лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Коня;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Ескишехир;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Бурса;
 • водач-придружител от агенцията;

Цената не включва:

 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € . – 12 лв., лица 85 и повече години не се застраховат;
 • единична стая – 150 лв.;
 • посещение на подземен ресторант в Кападокия – цена 25 € / 50 лв.: трансфер, напитки неограничено и мезе към тях (ядки, парченца плодове), богата фолклорна, забавна програма и ориенталски танцьорки.
 • посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” – цена 20 € / 40 лв.: трансфер, наблюдаване на танца на дервишите.
 • полет с балон над Кападокия – цена 180 € / 360 лв.(към 10.02.23): трансфер, лека закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат (кошовете на балоните са големи, с висок параван, стабилни и комфортни за спокоен полет над Кападокия; разделени са на 4 секции за по 6 туристи; екип от 10 професионалисти се грижат за приятното Ви изживяване; гледките са впечатляващи, полетът е само при подходящи метеорологични условия !!!)