Сърцето на Трансилвания и солна мина „Турда

ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

МОНТАНА- СИБИУ- СОЛНА МИНА ТУРДА- АЛБА ЮЛИЯ-КРАЙОВА-  МОНТАНА

ДАТА: 14.10-16.10.22

ЦЕНА: 234 лв на човек

 

 

1-ви ден:

Отпътуване  в 05:00 ч.  за Сибиу. „Сърцето на Трансилвания“, както румънците наричат Сибиу е град с изключително добре запазено културно наследство. Атмосферата на Саксонска Трансилвания, силното германско влияние и запазеният дух на Средновековна Европа му извоюват мястото на Европейска културна столица през 2007 г. и го правят един от най-посещаваните и привлекателни градове през 20 в.

Пешеходната обиколка на Сибиу – включва разглеждането на крепостните стени, Големия площад и Малкия площад, където са разположени основните туристически обекти за града- зала „Талия“, площад Шилер, музея Брюкентал (Синята къща), католическата църква „Св. Троица“, часовниковата кула, известна още като „кулата на съвета“, Люксембургската къща, Моста на лъжите, Музея на фармацията, Евангелистката църква, Православната катедрала – построена по подобие на църквата „Св. София“ в Истанбул.

Настаняване в хотел 3* в района на Сибиу .

По желание с допълнително доплащане – вечеря по меню (осъществява се при минимум 25 заявили)-25 евро

2-ри ден :

Закуска.Целодневна екскурзия до Алба Юлия и солна мина „Турда“. Град Алба Юлия е голям културен и исторически център в Румъния, разположен на бреговете на река Муреш. Градът се свързва с две от най-важните събития в историята на страната – официалното обявяване на присъединяването на област Трансилвания към земите на Румъния и коронацията на първите управлявали вече обединената румънска държава – крал Фердинанд I и кралица Мария. Разглеждане на основните забележителности на града – цитаделата „Алба Каролина“от XVIII в., уникална със своите шест порти, католическата катедрала „Св. Михаил“, Катедралата за коронация, Национален музей на съединението, библиотеката, руйните на княжеския двор от XVI в.

Отпътуване за солна мина „Турда“. В наши дни солна мина „Турда“ е превърната във впечатляващ музей на солта и минното дело в Трансилвания – несравнима туристическа атракция, която всяка година привлича хиляди посетители и гости на Румъния. В мината са могат да се наблюдават всички цветове на солта – от графитено сиво до снежно бяло, красиви солни сталактити и солни кристали, най-различни съоръжения за добив и транспортиране на на сол. Едни от най-впечатляващите галерии са галерия Рудолф, където се намират различни увеселителните атракции и галерия Терезия, в която се намира „езерото с лодки“, които посетителите на мината могат да наемат, за да си направи разходка в соленото езеро.

Завръщане в хотела. По желание с допълнително доплащане – вечеря по меню (осъществява се при минимум 25 заявили). Нощувка.

3-ТИ ДЕН

ЗАКУСКА. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Кратка разходка в КРАЙОВА и свободно време за обяд.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;

пътни и градски такси;

2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Сибиу;

пешеходна обиколка в Сибиу;

екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва :

Входните такси за туристическите обекти

Доплащане при настаняване в единична стая – 80 лв.

Вечери по меню – заявяват се в офиса на агенцията, заплащат се на място (осъществяват се при минимум 25 заявили)- 25евро на вечер